Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Rus...

Thorins Trädgård trädgårdsblogg
Hunger!

Ibland stresshoppar vi sent på fredageftermiddagen på ICA MAXI. Och med hungern som vår mest närvarande känsla verkar det som om våra armar jobbar på någon slags nödautomatik, utan någon som helst koppling till hjärnan.

Och med nödautomatiken inställd är de bästa planer dolda i något slags rus i huvudet. Vagnen fylls med den ena godsaken efter den andra. Ostar, läsk, lite glass och kanske lite mer ost. Men egentligen skulle vi bara köpa lite köttfärs till tacos.

Häromveckan skulle jag köpa benmjöl, för det är vad lökar gillar. Resolut tog jag bilen till närmaste växtaffär och upptäckte att de hade halva priset på rubbet. Då slog hungern till totalt. Ett träd, en skogsklematis (vet inte var den ska placeras), en orange Röllika, två olika silverax (nödplacerade).

Efter alla nödplaneringar är jag nu mätt och konstaterar eftertänksamt "Vad var det som hände?".

Men jag är också lycklig. Vårt (hungrigt) nyinköpta Rosenhagtorn Crataegus x Media 'Paul´s Scarlet' behövde inte nödplanteras. Det fanns en naturlig plats för vår senaste inneboende - Paul. Han är den som först möter besökarna och framåt våren då den rödrosa kalufsen börjar växa vilt ser jag fram emot att mötas av en färgklick varje dag jag kommer hem från jobbet.

Halva priset, det bästa priset.

Ja, lökarna fick sin beskärda del av benmjöl.

/Marit, mätt...

14 kommentarer:

 1. Vad roligt, fnissar gott. Nästa fredag idag alltså, ta svängen till växthuset och skippa Ica Maxi så blir det ju alldeles perfekt. Fredagar är som om någon sprejar luften med "köp vin, ost, chips, smågodis" och det liksom följer med en in i affären. Har man då turen att hamna i växthus så finns ju inget av ovan uppradade produkter, utan förhoppningsvis bara plantor av olika storlek. Kanske en avdankad glassbox med vad som är kvar från säsongen står och dammar i ett hörn eller ett stånd med påsar av godis för att muta de som följer med och inte orkar vara intresserade av växter.

  SvaraRadera
 2. Hihi...det här beteendet känns igen.

  SvaraRadera
 3. Puh, när vi läste rubriken trodde vi att Marit hade provat på något av Arboarkticums drink- och vinrecept(och det hade ju inte gått för sig mitt på blanka torsdagen)!

  Paul var ett utmärkt namn på busken - och tänk, när han sedan får tjusiga färgglada bär så kan han ta sig artistnamnet Paul Paljett!

  SvaraRadera
 4. Ho ho, ja så kan det gå, man förköper sig! Men oftast brukar det blir bra i slutändan! Och det kanske slutar med att man till och med blir väldigt nöjd över sitt infall!!! Och, att köpa benmjöl till halva priset - den är ju kristallklar!
  Trevlig helg! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Nu slog det mig, är Paul egentligen en Scarlet? Det heter ju Paul´s Scarlet.

  Hm.

  Marit

  SvaraRadera
 6. Haha...finns fler tokar än jag, alltså! Skönt att höra. "Halva priset" är ett undetbart uttryck!

  SvaraRadera
 7. Halva priset - bästa priset, absolut! Tur att du kom ihåg benmjölet också! ;)

  SvaraRadera
 8. En "Paul´s Scarlet" har jag också en utpekad till men han/hon får nog komma hem till mig i vår. Känner igen det där med hungern, speciellt vid halva priset.

  SvaraRadera
 9. Allt som man kan köpa för halva priset är ju verkligen en bra affär.Det är ju hälften av ordinarie pris och då går det ju inte att låtabli.:))))Och benmjölet köpte du ju så resten blev bonus.

  Ha en fin Fredag och trevlig helg
  Gunnilla

  SvaraRadera
 10. Finns det hjärterum, finns stjärterum.. du planterar fortfarande, vilket fynd, och plats har du? Ska bli riktig kul att se allt hos dig til våren, här är trädgården en glömd, kall, våt vit historia..

  SvaraRadera
 11. Marit,
  du är inte ensam. Jag kan inte släppas in i växtaffärer. Senast idag kom jag hem med presentblomma och Kungsängsliljelökar!
  Karin

  SvaraRadera
 12. Det där händer mig stup i kvarten. Senast när jag skulle till Plantagen för att köpa fågelfrö, och upptäckte de hade 70% på nästan alla uteväxter. Så det blev både en catalpa och diverse perenner som följde med hem. Nästan gratis ju! Nu står de gömda i ett varmt och skyddat hörn i trädgården och där får de nog tillbringa vintern för jag har ingen aning om var jag ska plantera dem...

  SvaraRadera
 13. En rosenhagtorn har jag alltid önskat mig, men platsen finns inte tyvärr. Visst är det lätt att lockas av nedsatta priser, en konst att få till det sen. Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Hm. Mätt..? Min erfarenhet av stillad hunger är att ju mer man ätit innan man går och lägger sig, desto hungrigare är man när man vaknar...
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera

Genvägar