Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Magnolia 'Susan'

Beskrivning enligt Blomsterlandet: Växer som en kompakt, väl förgrenad buske och blir 1,5–2,5 meter hög. Bladen är stora, glänsande och läderartade. Blommar i maj– juni med sagolikt vackra, stora blommor, som är djupt lilaröda i knopp och ljusare rosa–röda, när de slår ut. De doftar härligt. Sorten börjar blomma redan som ung. Zon 1–2, 3.

Placering och skötsel
Hos oss står Susan mot en mur, se bild.

Magnolior inte mår bra av torka och ska helst inte beskäras, men om det blir nödvändigt bör detta göras i juli då växten har blommat färdigt. Inför vintern brukar vi lägga på en blandning, från vår stora kaninbur med utomhuskaniner, bestående av kaninbajs, strö och halm och toppa med grankvistar för att det är snyggt.

Efter blomningen har vi gödslat med rhododendrongödsel från Rölunda. Det satte galet mycket fart på alla våra magnolior.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Genvägar