Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Thorins Trädgård Vintergatan: Dagisrabatt #1

Denna rabatt skapades redan sommaren 2005 och har använts som dagis i väntan på "The Plan".

Bilden är från april 2007. Allt från pilar till funkia väntar på "rätt plats".

April 2009: Många växter har uppfostrats på Vintergatans dagis sedan 2005. Nu var det dock dags för en ordentlig trimning och omorganisation! Inga fler knoppande dagisväxter på tillväxt. Endast seriösa växter.Aspiranter: Några bra aspiranter har dock etablerat sig från dagis och får stanna kvar. En fantastisk ros, Clematise Rose, inköpt 2007 på Cedergrens.com, experter på rosor och klematis. De levererar fina växter med bra kvalitet.Dagiset Humlan: Så här fint blommade det 2008.

Test: Jag fick möjlighet att testa rosen för att se om den klarar sig i zon 3 och den har nu överlevt två vintrar utan problem, lite granris och kaninbajs med halm har räckt fint. Överdådig blomning. (Sällan man får chansen att använda ordet överdådig i en mening).Etableringsrätt: Några av de nya växterna som får etablera sig på den numera seriösa rabatten är Chelone obliqua 'Alba' (Vit sköldpaddsört) och Paeonia 'Maxima Festiva'. (Bild, bakgrund och trevlig artikel i Upsala Nya Tidning).

Förutom den finns där en fantastisk stjärnmagnolia (se nedan) som jag är kär i. Stjärnor har en speciell dragningskraft och jag är värsta paparazzin.2007/2009: Kolla på den första bilden igen i inlägget. Där ser ni en ynklig liten stjärnmagnolia (2007) mot muren. Förra året tog jag bort jorden på bästa arkelogiska vis och kollade vart rötterna gick. Eftersom de är ytliga och området är lite trångt var det enkelt att se att magnolian hade dragit iväg närmare två meter åt ett specifikt håll. Efter några ömsinta klappar, rhododendronjord och gödsel från Rölunda fick den glädjefnatt och etablerade massor av nya grenar. Jag trodde att den skulle spricka, men nu i april 2009 glädjer vi oss åt en enorm blomning.
/Marit - Thorinträdgårdsägare

2 kommentarer:

  1. hahaha "efter några ömsinta klappar" ? :p

    SvaraRadera
  2. Haha,vaddå, klagar du över mina beskrivningar? Du såg inte hur försiktigt jag tog hand om rötterna.

    SvaraRadera

Genvägar