Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Saker man inte vill se...

Thorins Trädgård
I serien saker man inte vill se...

...så kommer vi till dessa bestämda spår i snön. Rådjurspår med siktet inställt på valnötsknopparna.

Med andan i halsen sprang jag ner till trädet och kollade. Knopparna hade blivit ratade. Men spåren visar att han varit där och kollat läget. Dags att täcka ordentligt.

/Marit, vars träd fått en andra chans till tillväxt med knoppar...


Trädgårdsbloggen Thorins Trädgård

23 kommentarer:

 1. Vårt djupa medlidande! En halvmeter snö i lagom pallhöjd i djurens tjänst känns synnerligen onödigt. Av ett flertal skäl. En rak höger i nospartiet är vad de skulle ha, odjuren!!!

  SvaraRadera
 2. Vilken skräck! Tur att knopparna inte föll bestarna i smaken.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hallå, håller helt med. Jag har som jag tidigare berättat, varit ut och slängt vedträn på den enträgna och orädda bocken. Men han ger sig aldrig. Detta är hans vandringsstråk uppenbarligen.

  Marit

  SvaraRadera
 4. Knopparna är nog inte redo för att knoppas av ännu. Så du bör nog skydda dem om det går. Finns något du kan lägga ut för att utfodra djuren med?

  SvaraRadera
 5. Hej Eva, ja det är ju det där med att utfordra bocken. Han är redan vid fågelmaten och käkar det som ramlat ner men egentligen vill jag inte vänja honom vid att vara på vår tomt överhuvudtaget.

  Men jag måste hitta något att täcka med innan han hugger huvudet av herr Juglans.

  Marit

  SvaraRadera
 6. Det måste ju vara rena gottebordet för ett rådjur;)
  Lite högre nät kanske?

  SvaraRadera
 7. Skulle tro det! Vet inte riktigt vad vi tänkte, kanske lite åt hållet "Vi måste köpa ett nät till" och så hände det inget mer med det :D

  Marit

  SvaraRadera
 8. dom är hopplösa de där rådjuren, hos mig äter de allt, men ännu inte valnötsträdet som tur är. Men man vet aldrig rätt vad det är så smakar allt gott. Hoppas verkligen att ditt får vara i fred det förtjänar inte såna delikatesser;-)

  SvaraRadera
 9. Ah, dessa rådjur... Hos mig bruakr klätterrosorna och syrenerna falla rådjuren i smaken. För några veckor sedan hade vi åtta (!) stycken samtidigt hos oss. Nu har vi ju skaffat oss en liten hund som kanske kan få dem att hålla sig i skogen och inte inne på våran tomt.

  SvaraRadera
 10. Åtta rådjur! Galet irriterande många...

  SvaraRadera
 11. Hej Marit, kul att du tittade in och gillade mina islyktor, jag har fått mersmak så det blir nog några till innan den här isande kalla vargavintern är över.... Lycka till med rådjursjakten....kram jenny

  SvaraRadera
 12. Inte kul alls, hoppas du får några bra tips att bli av med dem. Snön avslöjade bocken och du blev varnad. Själv är jag lyckligt lottad, har ej varit utsatt för rådjur.

  SvaraRadera
 13. Man förstår ju att rådjuren behöver mat men att äta upp det man vill ha kvar är inte kul. Tur att det gick bra denna gång. Här har vi massor av rådjur så det man vill ha kvar är det bara att täcka.

  Ha en bra vecka!
  kram Ullis

  SvaraRadera
 14. Rådjur har varit hos mig och ätit upp mina julrosor - igen.
  Fast bara bladen och det gör ju inget de skall ju ändå klippas bort.
  Så jag borde tacka dem.
  Ha en skön vecka
  annika

  SvaraRadera
 15. 22.52: Jag har inte täckt över knopparna. Niklas (trädgårdsägare also - nu i kanada)... jag vet, morgondagen är kanske inte positiv. Ska jag fortsätta vaka?

  SvaraRadera
 16. Det var nära ögat!!!! Bäst att sätta på ett extra skydd. I fjol hade rådjuren varit på våra svartvinbärsbuskar och vässat hornen. Det ger också skador. Skicka Rolf på dem!!!! /Ruben

  SvaraRadera
 17. Ja, tänk att det inte räcker till med snö. Och skulle det göra det så är jag säker på att de är där och krafsar. Hemskt!

  SvaraRadera
 18. Rådjur är söta djur - I SKOGEN!
  I trädgården är de små monster med alldeles för stor aptit på det mesta. Staket, högt, fult och dyrt, verkar vara enda lösningen för mig. På våren, i krokus- och tulpantid, brukar jag använda blodmjöl och det fungerar tills man glömmer bort att strö ut nytt när det har regnat.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 19. Mitt pyttelilla valnötsträd har gömt sig i snön o jag hoppas hjortarna inte hittar det....
  Tre stycken kommer o slickar i sig spillet från fågelbordet var kväll.... 18 cm snö kom förra dygnet så lite synd är det om dom....
  Ha´t himla gôrgôtt i snön
  Nina

  SvaraRadera
 20. Vilken tur du hade! Fixa nu en riktig bur!
  Karin

  SvaraRadera
 21. Ja jisses vilken tur du hade.. =).. Önskar dig en trevlig helg..Moa

  SvaraRadera
 22. Huj vilken tur ni hade du och trädet. Lite blodmjöl att komplettera med kanske?
  Här i stan har vi inte så många vilda djur. Kaninen som flyttat in under terrassen oroar mig lite inför våren dock.
  Eva

  SvaraRadera
 23. Hallå Eva, Kajsas kanin har också flyttat in under deras veranda. Och det funkar nu. MEN, hur blir det i vår när tulpanerna dyker upp...

  Marit

  SvaraRadera

Genvägar