Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Återvinning

Årets trend heter återvinning. Köp kläder på Myrornas, leta detaljer till trädgården på loppmarknader, återanvänd allt.

Vår soffa har dock sett sin sista rumpa. Efter att ena armstödet helt gav upp när de två tonårsdöttrarna fick för sig att använda soffan som studsmatta, var vi tvungna att köpa en ny. Och den levererades väl inpackad. Mycket väl inpackad.

Under sopsorteringen kom jag på att plasten blir perfekt till betonglådorna som vi har i köksträdgården. På våren blir jag ofta lite för ivrig när solen värmer vilket sedan leder till att mina frösådder blir utplanterade i lådorna lite för tidigt. I år ska jag använda plasten som extra isolering vid kyliga nätter.

Återvinning. Helt rätt under våren.

/Marit

17 kommentarer:

 1. Good thinking!! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Åh är det bubbelplast? Även oslagbar som underhållning! Vad är det som får vuxna människor över hela världen att fullkomligt gå igång på att knäppa bubbelplast? Något universellt allmänmänskligt i våra gener månne? :-D

  SvaraRadera
 3. Bubbel är ju så trevligt i alla former. Själv föredrar jag nog champagnebubblor före plastbubblor även om båda två bringar glädje :D

  Marit

  SvaraRadera
 4. Tacka döttrarna för din räddade vårsådd!

  SvaraRadera
 5. Perfekt och gratis! Mycket går att återvinna bara man tänker till.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Återvinning är perfekt! När jag får paket på posten sparar jag numera både förpackning och ev packmaterial istället för att bara slänga det som jag gjorde förr. Perfekt när jag själv ska skicka iväg något! Varför tänkte jag aldrig på det förr?
  Å andra sidan skickar jag just nu tydligen för få paket, så det börjar bli ganska fullt med bubbelplast och frigolit i källaren.
  Antar att det rättar till sig framåt vårkanten när man ska börja dela med sig av alla sådderna man har skaffat sig för mycket av... =)

  SvaraRadera
 7. Helt rätt! Jag skall återanvända lådor att odla min sallad i :-) Jag tror det blir finfint.

  SvaraRadera
 8. Återvinning är bra...men jag minns med en rysning hur min mormor tvättade plastpåsar för att återanvända dom...det var lite för bra ;)

  SvaraRadera
 9. Hallå Ann-Charlotte, tvättade plastpåsar låter lite väl ambitiöst för min del :D.

  Tyra, när jag märker hur mycket vi kör till sopstationen varje månad så konstaterar jag att vi antingen borde minska vår konsumtion eller börja tänka i ännu vidare banor när det gäller återanvändning. Ska tänka ut fler sätt att återvinna våra sopor.

  Marit

  SvaraRadera
 10. Mijöpriset rätt runt hörnet till dig :) Många är vi som tar ut sommaren lite för tidigt och glömmer att det kan vara kallt i början av Juni.. Tvätta plastpåsar gör jag nog inte, men smöraskarna är perfekta att frysa ner rester i..

  SvaraRadera
 11. Återvinning är aldrig fel - tänk bara hur duktig man känner sig... Jag brukar så i plastaskar för vindruvor och annan frukt.
  Är annars lite väl benägen att "återvinna". Har det som ett behändigt alibi för att slippa slänga saker. Har just tömt min mosters lägenhet (och tro mig - återvinningstänket går i släkten...) och har kommit hem med en hel driva av bra-att-ha-saker. Tonårsdöttrarna hotar med att ringa damerna på TV-programmet "Rent Hus".
  Själv hävdar jag att det är riktiga fynd.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 12. helt perfekt. Sparade vår bubbel som var runt de nya sofforna jag också.
  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 13. Helt rätt med återvinning och det har man väl varit ganska bra på länge. I allafall loppisfynd istället för nytt.
  Här salmas det mesta för det kan vara bra att ha.
  Till barnen har jag sagt att när vi dör så sätt upp en skylt vid vägen LOPPIS så löser det sig ganska snabbt.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 14. Åh så smart! Ja jag tillhör ju även jag de som hordar på allt som kan användas framöver må det va till trädgården, konst eller bygg material. Kartonger är min stora passion - men nu även all typ av papper och plast. Har inte kommit igång med frösådder ännu men tydligen ska ju frukt och tomat plast lådor vara suveräna. Jag sparade efter en fest en plastförvaringar för smörgåstårtor - svarta fat och genomskinlig plast kupor. Perfekt som ett mini växthus - party atteraljer har både skala och hyffsad tålighet. Sen ska man bara ha en fönsternisch utan element under stor nog att få plats med allt. ;)

  Varma kramar i snökylan

  Sofie Thorin
  AKA Miss Sofie

  SvaraRadera
 15. Hej,

  Det var längesen jag var här och kikade. Kul att det är fullt av aktivitet här. Jag har massa att läsa igen. Hoppas att allt är bra med dig.

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera
 16. Det kallas återvinning//Britt

  SvaraRadera

Genvägar