Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Vakande herre

Victory!
Stolt som en tupp står han där, vår snabbast växande kronärtskocka. Han växer så snabbt att jorden knappt hinner att ramla av. Han tittar ut på snömassorna och tackar sin lyckliga stjärna för att han står i det varma köksfönstret.

Rådjuret utanför tittar längtande in.

Våren känns onekligen närmare med herr Kronärta vakande i fönstret.

Bästa växtinspirationen hittar ni dock här!!!
16 kommentarer:

 1. Åh! En flygande skocka! Han ser ut som en mås på väg att lyfta. Se upp så han inte flyger söderut bara (en längtan vi just nu kämpar mot).

  Tack för uppmärksamheten förresten! Rart! :-)

  SvaraRadera
 2. Rart och rart, snarare ett nödvändigt tips för alla insnöade trädgårdsentusiaster som suktar efter inspiration... :D

  /Marit

  SvaraRadera
 3. Hade de inte varit gröna, skulle jag ha trott, att det var påskharens öron som stack upp! ;-) Men det hade ju också varit lite väl tidigt!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Det är härliga bilder...både här och där;)

  SvaraRadera
 5. Det skumma är att de växer upp så plötsligt. Först kom en och alla andra var tomma. Sedan började övriga groddar att dyka upp, men fortfarande finns det "tomma" planteringsställen. Jag väntar med spänning...

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt med den enorma kraft och energi som plantorna har när de spränger jordytan. Man blir så inspirerad så att städningen går som en dans;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas att fotot inte är i naturlig storlek - för då skulle jag nästan bli rädd... Men visst är det härligt när det gror i sålådorna. Jag har redan skolat om första omgången plantor. Men nu får de sluta växa, för det är inte läge att ta ut dem på länge än även om det töar på dagarna numera (och fryser igen på nätterna...)

  SvaraRadera
 8. Kronärtskocka, så kul det låter, det kommer att bli smaskigt, den är ju faktiskt vädig god, inte bara på pizzan :)

  SvaraRadera
 9. Härligt med en så vital herre i köket! Mina herrar Purpurkål är instängda i garderoben. Med lysrör, dock, för de är lite mörkrädda.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 10. Kronärtskockor är vackra från frö till skocka, fina bilder!!
  /Sophia

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder :) Inte dumt alls när det börjar spira i såbyttorna, jag har några förtvivlade tomatgroddar som behöver få ny jord men de får nog snällt vänta tills på söndag :)

  Ha en skön dag ♥

  SvaraRadera
 12. Underbart vårtecken och kul att se ett tecken från dig också.
  Fortsatt lycka med sådderna.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 13. Vilken växtkraft!
  Jag sådde själv kronärtskocka för ett par år sedan. Den växte och det verkade lovande till en början, men sedan när jag flyttade ut honom så la han ner.

  SvaraRadera
 14. Läckra bilder som ger lite hopp om våren.
  Härligt att du är med på banan igen!

  SvaraRadera
 15. Sådär häftig ser ringblomman också ut när den är på väg upp....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 16. Får man vara så nyfiken och fråga om herr kronärt har något namn? Alltid lika nyfiken på sorter och odlar dessutom kronärtskocka för första gången i år ('Imperia Star' och en 'Herrgård'-sort). Ha en skön söndagskväll,
  Charlotta

  SvaraRadera

Genvägar