Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Vitt vin och sommarklänning?

Är tillbaks igen, orkar inte vänta längre. Nytt trädgårdsår som kan ge mig en gnutta livsglädje tillbaka!

I Skåne är snön borta och enligt Gunnel har hennes snödroppar tittat fram, men jag bor i Uppland och vi har minst 1 meter till snödropparna. Om det blir en liten gnutta varmare tänker jag gräva fram snödropparna, vill gärna tro att de vill fram, upp och visa sig i solljuset. De heter ju faktiskt SNÖ-droppar.

Jag köpte lyxig jord att gräva i och lukta på. Varför inte hälla ut hela påsen och bada i jorden? Där, i lyxjorden, ska jag så zucchini, purjolök, basilika, tomater och chili. Till mitt planerade så-event ska jag dricka vitt franskt vin, klä mig i sommarklänning, lyssna på ”Shout out Louds” och drömma mig bort en stund.

/Kajsa, Thorins Trädgård Mångatan


22 kommentarer:

 1. Bada i såjorden? Då har man definitivt fått vårfnatt! =)
  Bordet ser jättefint ut, i alla fall i mina ögon (ganska likt många matbord just nu, gissar jag). ;)

  SvaraRadera
 2. Underbar idé att bada i lyxig jord. Våryran grep mig för flera veckor sedan så har jag sprittande gröna blad att stirra på. Det är väl nästa så att man är stolt över det jordiga sorgbandet under naglarna man lyckats få.

  SvaraRadera
 3. Tur att man kan få vårkänslor inomhus. Min basilika tittade upp i helgen. Lycka! Hoppas du lyckas med dina frösådder.
  Eva

  SvaraRadera
 4. JA den behövs här hos mej med innejorden att fåå känna lukta och längta,,här är inga snödroppar ännu!!
  Ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 5. Ååå, en så mysig ide! Måste testa... Det kanske kan vara skönt att veta att Skåne inte är snöfritt, mellersta Skåne och Österlen har ett jämt täcke på minst 10 cm. Det snöade till och med idag.... Så vi längtar vi med ;D

  SvaraRadera
 6. Låter helt prima, man får det ju inte trevligare än man gör det.

  SvaraRadera
 7. Vilke underbara bilder du bjuder på... vilken känsla
  Det är precis så det ser ut hos oss trädgårdsnördar.
  Vårljuset är underbart.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Jag saknar snödroppar. I sommar ska jag plantera nära nära husväggen! Bra att trösta sig med vårsådd.
  Karin

  SvaraRadera
 9. Haha underbart att höra att det finns fler som är desperata:)) Fast du är nog snäppet värre, tror inte att jag skulle vilja bada i såjorden, sommarklänning och vin låter bra dock:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 10. Härligt stökigt på bordet ;)
  Mysigt med lite jord under naglarna va? men att bada låter lite desperat tycker jag ;)

  SvaraRadera
 11. Najs! Helt underbart inlägg. En nyhittad blogg som jag måste "adda".

  SvaraRadera
 12. Bada i jord - vilken odlarglädje!!!! Man blir glad av ditt inlägg. /Ruben

  SvaraRadera
 13. Jag tror att alla trädgårdsentusiaster lätt kan relatera till känslan som en bra jord ger när man känner den mot fingertopparna. Tänk då att bada i den :D

  /Marit, Thorins Trädgård Vintergatan

  SvaraRadera
 14. Underbart.... vårfnatt är det bästa vårtecknet av dem alla.... Fast jag vilar hellre i en trädgårdssäng än badar i jord ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 15. Miss Sophie Thorins Trädgård Landet15 mars, 2010

  Hej Kajsa,
  I hear you :) jag har fått förvalta en påse så jord från en viss Marianne Thorin. Vi håller på att göra iordning i vårt förråd/studio för att kunna placera alla små sådder i bästa solmån. Vi har ju inga bra fönster. Men ritbordet går att fälla och bli såddbord. Jag har även sparat på mig några Smörgåstårte- förpackningar från ICA med plast fat och växthusliknande lock där jag planerar starta frösådden. Mycket praktiskt och återvinnings fiffigt. Vill helst köpa special lampa också.

  Annars går mycket av tiden till att planera de nya stora rabatterna på Thorins trädgård på landet!!! Nu blir kubb-banan omgärdad av blomstersängar. Mer om det kommer givetivs på denna blogg...:)

  /Sofie, Thorins Trädgård på Landet

  SvaraRadera
 16. Hej Kajsa!
  Bra idé - tror jag hänger på!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 17. Den skåning som har barmark är nog lätträknad, om det är till någon tröst. Att så och få känna doften av jord är härligt. Hoppas dina sådder gror bra

  SvaraRadera
 18. Haha :-) Bada i jord. Man länktar efter våren nu... må den komma snart.

  Tänkte höra med dig angående era bilder som är väldigt stora. Hur har du fått till det?

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera
 19. Lycka till med din lyxjord! Det ser väldigt trivsamt ut på ditt arbetsbord.
  Jag har planterat om mina tomater idag, sådda alldeles för tidigt såklart. Men de ser fina ut. Och det är ren och skär tur att vi har haft så ljust och soligt väder de senaste veckorna, annars hade de ranglat iväg och blivit väldigt jobbiga.

  Inga snödroppar i sikte här heller. Men snö som droppar från taket. Det är ju alltid en början.

  SvaraRadera
 20. Hej Nina, det är jag som publicerar inläggen på bloggen och jag ändrar inställningarna direkt i html-koden.

  Jag provade häromveckan Blogspots nya gränssnitt men det begränsade mina möjligheter avsevärt (otroligt irriterande gränssnitt) vilket gjorde att jag backade tillbaka till det vanliga gränssnittet.

  Jag kan maila dig lite anvisningar om vad i html-koden som behöver ändras.

  /Marit

  SvaraRadera
 21. Dags att förgro kan jag tänka mig att det är. Här i Storstadens Sibirien bjuder affären på vackra orkidéer som jag frossar i.

  SvaraRadera
 22. Härligt med all sådd. Jag bor ju dalarna och har massor av snö. Men har jag tur så slår den första snödroppen ut i morgon. Jag brukar gräva fram dem och då tinar det ju fort runtomkring. Har dem i en rabatt mot husväggen där solen ligger på och värmer bra.

  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera

Genvägar