Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Spanska kurvor regerar!Knopptoppen!


Älskar knoppar. Ovan syns Finnslidens kraftfulla ljusa knopp som bara tagit några dagar på sig att bli så stor. Just nu är finnen placerad i en hink, i väntan på att tomtägarna ska besluta sig om bästa boendet. Bredvid finnen syns den väna Duchesse de Nemours vackra små toppiga knoppar.

Största överraskningen är den bulliga och ändå smäckra flädern som vi grävde upp vid en dikeskant. Den blev gruvligt misshandlad och tappade all livskraft. Men vi lät den stå kvar och nu har den hittat livstron igen. Knopparna är mulliga och ser ut som små bakelser. Bladverket liknar en anemon på sjöbotten.

Men mest imponerande bland knopparna är våra två spanska systrar, Carmencita 1 & 2. De slänger fram sina lockande spanska kurvor likt två graciösa flamencodansare och ingen kan motstå deras dragningskraft.

Den dagliga trädgårdsrundan varje morgon tar längre och längre tid...

/Marit


Ovan:
Misshandlad fläder med livskraft

Nedan: Flamencodansarna Carmencita och Carmencita förbereder sig inför säsongens stora dansgala. Det gäller att ha kurvorna på rätt plats!

22 kommentarer:

 1. Hejsan. Tack för besöket hos mig. Kikar in hos dig lite . Mycket fint du visar här. Knopparna i det här inlägget är ljuvliga. Kram

  SvaraRadera
 2. Så läckra foton! Flädern ser tuff ut, som en sjöanemon som du skriver. Dina spanka damer, vad är det för något? Oansett, stasliga är fruarna :)

  SvaraRadera
 3. Hallå Mia, de spanska damerna är två carmencitarönnar. Jag är lite osäker på om de har filat på sitt ursprung för jag träffade dem först på Ulriksdal och inte på en spansk hacienda. Men har man så vackra kurvor får man ljuga lite om sitt egentliga ursprung.

  Marit

  SvaraRadera
 4. Sickna förföriska danserskor! Men tro inte på dem när de påstår sig vara varmblodiga spanjorskor! Det är en ren lögn! Carmencita och Carmencita är i själva verket förrymda, japanska geishor.

  Lita aldrig på en rönn. Särskilt inte på en Sorbus commixta (=japansk rönn).

  SvaraRadera
 5. Wow, japanska geishor slår ju varmblodiga spanjorskor med hästlängder... kanske :D

  Marit

  SvaraRadera
 6. Ja, det är ju en sensuell upplevelse att inte se allt... att få ana, men gissa sig till resten:-) ...och nu menar jag inget annat får jag kanske lägga till här... Det såg ut som om jag anspelade på nåt annat:-)
  Fin knopptopp du visar. Det är så snyggt med de flera nyanserna grönrött!
  Idag har jag varit ute i 8 timmar i blåsten, käner mig helt mosig. Som tur var fick jag middagen serverad vid hemkomst:-) Man e lyckligt lottad!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Visst tar trädgårdsrundan längre tid, ibland känns det som man får gå två varv för det slår ut snabbt här i solen.
  Underbara bilder!

  SvaraRadera
 8. Älskar också knoppar.
  Nästan bättre en blomman och bladen.
  Allt ligger framför en liksom.
  Ja du morgonrunda dag 2 timmar häromdagen.
  Hittar så mycket på vägen liksom...
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 9. Knoppar är fascinerande, tittar på träd, busk knoppar på morgonpromenaden, händer ngt varje dag! Underbara bilder och en Carmencita tror jag att jag skall önska mig/Sophia

  SvaraRadera
 10. Dina bilder andas mer vår än mina ;)

  Trevlig kväll!

  Anna

  SvaraRadera
 11. Fantastico...bravissimo...
  Härligt med växtkraft ;)

  SvaraRadera
 12. Jag antar, att du själv redan har allt på plats, och dansar flamenco i vitsippsbackarna?! ;-) Visst är det ett under av skönhet, och sätter igång fantasin!
  'Elin' tror jag inte svår att få tag på. Prova på handelsträdgårdarna i närheten! Kommer inte ihåg var den köptes.
  Ha det gott - dansa flott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 13. Naturen är alltid en upplevelse! Fina bilder!
  :)

  SvaraRadera
 14. Mycket som är på gång i trädgårdarna nu, spännande knoppar och blad.
  Nej, jag vet inte om något som liknar Hagtorn när de gäller de kraftiga taggarna. Lät spännande det där med ympningen. Kanske något jag ska testa framöver. :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Spanska eller japanska, det ser i vilket fall som helst ut som de kommer fälla upp varsin solfjäder inom kort:) De väldans tjusiga, systrarna Carmencita!

  Rebecca

  SvaraRadera
 16. Inte så dumt med dansanta växter. Kan man få dem att spela en stump också, tror du? Vore trevligt med lite underhållning när man ligger där på alla fyra och "trädgårdar".
  Kram Ester

  SvaraRadera
 17. Jo visst är det något visst med knoppar - förväntningar kanske?
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 18. Ahh, knoppar! Bästa tiden är absolut nu. Finfin vårstämning.

  SvaraRadera
 19. Knopp ger hopp och en sån himla glädje!

  SvaraRadera
 20. Det gör ont när knoppar brister...
  WOW vilka fantastiska foton! Snyggt jobbat.

  SvaraRadera
 21. Härliga bilder - vad är väl pråliga blommor mot det fantastiska utspringet varje år! =)

  SvaraRadera

Genvägar