Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Kärlek vid första ögonkastet

Carmencita - tangoälskande rönnbärsträd
Lyckorus
Idag har vi kompletterat herrarna i hagen (Trädgården som innebos av bland annat Magnus och Bertram). Tangoälskande Carmencita, gånger två, har nu intagit paradplatsen i väntan på uppvaktande danskavaljerer.

Säj, Carmencita, det är ändå blott med mig, säj, som du vill dansa tango?


En fantastiskt duktig och kunnig herre, tillfälligt arbetande på Ulriksdals Trädgård, guidade oss runt i handelsträdgården. Jakten på träd var över ganska fort när vi väl såg denna skönhet.Thorins Trädgård - Vintergatan

Dock har vi ett angenämt problem kvar, ett större träd som ska skapa tak och ge struktur till ingången från carportsdelen på tomten. Där fick vi flera förslag, varav ett var bäst, återkommer om detta.

Nu ska vi bara lägga in en beställning och vänta in det perfekta exemplaret. Från Ulriksdals Trädgård. The Place. Ulla-Stina (Ulriksdals löpare) får hålla utkik.

/Marit, tokkär

11 kommentarer:

 1. Ack, Carmencita gör er säkert icke besviken! Hon är värd all kärlek hon kan få. Man blir dock en smula nyfiken på herrarna Bertram och Magnus: butiksbiträden, månne?

  Men nästa gång ni besöker Ulriksdal - ta en sväng till andra sidan slottet också och Brunnsvikens trädgård. Smaken är ju olika och inte är den väl fullt så medial, men vi vet vilken vi väljer om vi bara får besöka den ena... Hu, är det en meningsskiljaktighet under uppsegling mellan upplänningarna??? :-)

  SvaraRadera
 2. PS Din kommentar på dagens inlägg hos oss orsakade glada miner och nöjda nickanden! Dian läsare skulle nog gärna höra mer om Theos och Theas intressanta relation!

  SvaraRadera
 3. Haha, jag undrar om min kära dotter håller med er...

  För övrigt ska vi väl inte ha meningsskiljaktigheter i så tidigt skede av vår bekantskap, BRUNNSVIKEN, The Place - as well. Förstås.

  Dagens beundrande utrop beror definitivt på det bemötande och den hjälp vi fick av senioren på plats på Ulriksdal.

  Marit

  SvaraRadera
 4. Angående herrarna Bertram och Magnus. De har olika roller i hushållet Thorin. Bertram är en underdånigt krypande herre från släkten Anderson, Sedum. Han har i uppgift att ta emot eventuella gäster som trampar uppför gången mot huset. Ibland är han dock så underdånig och krypande, i sin iver att försöka vara till lags, att han nästan försvinner.

  Magnus däremot. Han försvinner inte. Han står rakryggad och spanar mitt på tomten med uppdrag att vakta de sköra pionerna. Trots stormar som slagit ner honom, håller han fanan högt och kronbladen rakt ut, mentalt redo för en helikoptertur (en hemlig dröm).

  /Marit

  SvaraRadera
 5. Vad kan man säga från norskt håll; ibland är det minst lika underhållande att läsa kommentarer som inlägg :)

  SvaraRadera
 6. Carmencita idag blir du blöt om fötterna men det passar ju bra att få en rejäl skopa på rötterna. Ulriksdal min smitväg från jobbet är och jag blir alltid kär. I en växt eller personal som ger mig kärlekskval.
  Mångatan

  SvaraRadera
 7. Ah, vilken skönhet! Jag funderar på en/ett par på vår framsida när den görs om. Rönnar är så underbart vackra under hela säsongen. Vi har en stor (på väg att bli) ståtlig Ullungrönn med en fantastiskt fin höstfärg dessutom. Kanske tur att man har för långt till Ulriksdal =) Ha en fortsatt fin dag / gittan

  SvaraRadera
 8. Carmencita - visst är hon vacker. Har med åren blivit mer och mer förtjust i rönnar.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Hej! Tack för din kommentar hos mig. Jättefin blogg, vackra bilder!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 10. Å Marit, du är alltid lika kvick och fyndig!
  Superjenny är supertrött idag och har varit dålig på att kommentera i veckan, ska bli bättring! Rönnarna blev superfina till ditt morderna hus, ska bli kul att se vad du hittar mer för träd.
  Ha en jättskön helg, kram Jenny

  SvaraRadera
 11. Jag igen. Jag menade förståss moderna hus, inga mord här inte....
  Trötter

  SvaraRadera

Genvägar