Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Gökungar

Thorins Trädgård - syrenhäckThorins Trädgård - Vallmo

Rebellerna i trädgården


Vi har en nästan 10 meter lång syrenhäck där alla plantorna skulle vara vita. MEN, självklart finns det en liten gökunge bland dem! Den här gökungen har dock hamnat ytterst i ledet så det är väl ingen katastrof, snarare tycker jag att det blev ganska effektfullt tillsammans med den oranga vallmon som avslutar häcken. Jag kan bara konstatera att de bästa av planer sällan är 100-procentigt perfekta.

Nästa gökunge...Jag har väntat länge på att mina pioner ska blomma. Förra året blommade de för första gången och jag missade några av dem eftersom vi var bortresta. I år har vi planerade vi annorlunda och jag har därmed inte missat en sekund från knopp till blomma.

En liten fråga...ser ni den vita pionen som stolt sticker upp i rabatten? Inte jag heller.

Färgerna under försäsongen skulle vara, vitt, orange och lila. Rabatten är fylld med oranga vallmo som blommar ungefär samtidigt som de vita pionerna och aklejorna. I mitten av sommaren blommar stjärnflockan och mot sensommaren blir det mörkare och dovare färger och Stjärnflockans blomning följs av Rosenflockel, Elefantgräs och Enchinea 'Magnus'. Inget revolutionerande arrangemang men det funkar hela säsongen.

Och så kommer denna lilla gökunge? Vad är det för sort? Vad hände?

/Marit, på jakt efter fler gökungar


Thorins Trädgård - pion

16 kommentarer:

 1. Äntligen ett inlägg från Mästerträdgårdsmästaren!
  Jag önskar att jag var mer intresserad av trädgårdsarbete (och inte dödade allt grönt) för Pioner skulle jag vilja ha massor av... Love!

  SvaraRadera
 2. Haha..funderade senast igår över var du/ni tagit vägen ;)
  Alltid spännande med överaskningar i rabatterna...ibland blir det superlyckat...eller inte....

  SvaraRadera
 3. Hmmm, för länge sedan köpte jag en vit syrensolitär (skulle det vara) tre år i rad.... Varje år visade det sig istället vara en lila Andenken Ludwig Späth.. sedan gav jag upp. Alla tre lila plantorna är nu stora (nändes inte gräva upp någon) men jag tänker varje år att jag föredragit de vita:-)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Ja, vad säger man om sådana överraskningar..... Pionen är ju vacker - inget snack om saken - men väldigt långt färgmässigt från att vara vit..... Själv råkade jag ut för något liknande när jag köpte (trodde jag) ett antal bruna/brunaktiga irisar.... Det dröjde 3 år innan de blommade och när de gjorde det var de blå..... Ja, vad gör man.... De står kvar i alla fall.....

  Dessa överraskningar är säkert till för att lära oss att livet inte alltid blir som planerat - och hur vi navigerar när oväntade saker händer :-)

  Ha en skön dag i det gröna!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 5. Så kul med ett inlägg från dig:)
  Att köpa växter är ett lotteri, men ibland blir det bättre än man tänkt sig. Kan vara pricken över i, att något bryter av färgmässigt.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 6. Blickfång, det är vad det är, något som bryter av helt oväntat. Trist när man tror något är vitt kanske men iögonfallande. Ditt vallmofoto var riktigt läckert :)

  SvaraRadera
 7. Inte kul, och alltför vanligt att man får fel växter. Tyvärr är det nog alltför få som klagar. Kanske om man genast upptäcker felet, men om det går en tid låter man nog det hela bero. Du kanske kan komplettera med något annat vitt, det verkar vara det enklaste?!
  Ha det gott!
  Ruben

  SvaraRadera
 8. Tråkigt när man har en plan att det dyker upp något helt annat. När det gäller syrénerna tycker jag det är snyggt att bryta av. Mina föräldrar har en eller två vita i det lila. Fint tycker jag.
  Karin

  SvaraRadera
 9. He, det blir lite galet när det är fel färg, har hänt mig också..
  Pionen är vacker men jag förstår att den inte funkar färgmässigt med de andra växterna i rabatten! ha det bra/Sophia

  SvaraRadera
 10. De är sannerligen inget ovanligt fenomen, de där gökungarna. Själv har just nu vita storklockor som skulle vara blå och rosa akleja som skulle vara vit! Hm. Det enda man kan göra är att flytta dem till en mer passande plats. Men man borde nog gå tillbaka till butiken och klaga lite oftare. De tjänar ju bra på alla som nöjer sig med fel plantor och sedan köper nya för att få rätt till slut.
  Ha en bra vecka. Kram!

  SvaraRadera
 11. Gökungar är nog ganska vanliga, ibland blir det bra ändå och ibland blir det mindre bra... :)

  SvaraRadera
 12. Gökungar verkar var ganska vanliga just i trädgårds sammanhang, när färgen helt plötsligt blir en annan.
  Ja vad hände? Men det kan bli väldigt bra av dessa totala överraskningar.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Så där är det ibland. Vi tog en syrenplanta från svärföräldrarnas häck, men när den kom var det en lönn:) Tur att det var maken som gjorde det som är trädgårdsmästare och allt. Du kan bara tänka dig vad han har fått äta upp det. Nu står det en syren där i stället som du för övrigt kan se bilden på i mitt senaste inlägg.
  Ha en skönt helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 14. Pioner är härliga//Britt

  SvaraRadera
 15. The scene is really beautiful.

  Your photography is splendid.
  Thank you for showing a wonderful moment...


  From the Far East.
  Greetings.
  ruma

  SvaraRadera
 16. I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided bright clear concept...
  ดูหนังออนไลน์

  SvaraRadera

Genvägar