Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Thorins Trädgård Sth: Makeover 70-talsträdgård

Vår framsida, anlagd på 70-talet, består av kompakt grus, sand och sedan lera...nästan cement och det är helt omöjligt att plantera något här. Jag vill dessutom kunna gödsla vår häck. Så här ska jag alltså jordförbättra på djupet.

Trädgårdsblogg Thorins Trädgård Sth3
Jag gräver ett dike längs med häcken ungefär 50 cm. Jag har förberett för jordhögen med en presenning för att skydda gräsmattan och lättare få upp det sista av jorden som inte ska tillbaka ner i diket. Sedan varvar jag flis gammal jord, kogödsel, gammal jord och till sist några rejäla säckar med ny planteringsjord - hemkörd av scouterna.

Jag vattnade en del mellan varven för att aktivera kogödslet. Det är så kul att blanda jord! Nu har vi en rabatt mellan häcken och vår runda gräsmatta där jag kan plantera vårblommande växter och buskar - och ifall det blir några ogräs kan man nu enkelt gräva upp dem...mmm...djup matjord.

/Sofie, jordförbättraren

1 kommentar:

  1. Oj vad det ska växa bra! Bra jord är A och O. Och så lätt det ska gå nu att få ner vårlökarna när det är så luckert! /Ruben

    SvaraRadera

Genvägar