Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Lyckligt lottad

Trädgårdsbloggen Thorins Trädgård
Solsken och ledighet
Idag är en bra dag. Solen skiner och fåglarna kvittrar och det är lördag. Inga förpliktelser förutom lite sopsortering. Tjoho! (glädjerop)

Det är också en extra bra dag för vitlöksplantering och pionfrösådd. Och vem har jag att tacka för möjligheten att få gräva lite i jorden i november månad, jo de kära Arboarkticumbloggarna. Tjohooo (ännu större glädjerop)

Som vinnare i deras "gissa-skyltens-ursprung" fick jag ett mail med anvisningar om var i Enköping jag kunde hitta vinsten. (Detta är bloggeri i sin renaste form, bara kontakt via cyberspace.)

Jag och dottern cyklade dit sent på kvällen och letade med ficklampa och där låg vinsten, tre olika vitlökar och fröer från Paeonia 'Potanini'. I LOVE IT! (Största glädjeropet)

Lånar en bild helt självsvådligt från Arboarkticum, klicka på bilden för att se den i större storlek.

Arboarticum: Fröplantor kan visst få alla möjliga färger - brunröda, roströda, gula eller blekrosa. Vår doftar ljuvligt, men det kan man visst inte vara säker på att avkomlingar gör. Det finns för övrigt de som hävdar att det inte finns gula P. potanini, men vår planta kommer från Hermann Krupke och honom litar vi benhårt på.

/Marit, som imorgon ska berätta om ännu en överraskning...

(Obs: Om ni någonsin hittar växter i förpackningar vid Gånstaspåret kan det faktiskt vara en leverans till Vintergatan.)

18 kommentarer:

 1. Frö från Paeonia potanini ingick även i min vinst! Nu kanske vi kan jämföra färger om några år! Fröna är nämligen satta! Däremot blev det ingen vitlök, men det gör inte så mycket, jag får göra korstecknet istället om Drakula, Rolf eller annat oknytt skulle dyka upp någon gång! Jag säger grattis och fortsatt god sopsortering!! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Jag har helt missat att plantera vitlök i år. Med tanke på den "vinter" vi haft hittills i år så hade jag hunnit om jag bara tänkt till.

  Roligt med överraskningar! Ha en fin lördagkväll!

  SvaraRadera
 3. Grattis till fina skattjaktspriser ;-) Vitlök satte jag massor av förra året men inte en enda fanns kvar när våren kom..... Misstänker att det promenerar färdigkryddad hjortstek på Kinnekulle!
  Dök upp en luktpion i min buskpion som jag köpt av Krupke.... den får heta Hermann ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. haha, bra uttryckt Nina "färdigkryddad hjortstek". Love it.

  Ruben, sopsorteringen gick strålande. Men frågan är hur mycket skräp man kan samla på sig under en kort tid. Dags att tänka om lite tror jag.

  Jord under naglarna, som den här vintern har varit är det ju inte försent ännu att plantera vitlökar. Och all min vintertäckning av växterna känns så onödig eller kanske rättare sagt, lite för tidig.

  SvaraRadera
 5. Skulle inte lita ett ögonblick på de där märkliga arboarkticerna! Det är säkert bara grus i fröpåsen och mask i vitlöken!!! /Rolf

  SvaraRadera
 6. Grattis till vinsten och lycka till med sådden!

  SvaraRadera
 7. Tack Inger! Jag är väldigt spänd på pionen :D

  Marit

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig vinst!
  Karin

  SvaraRadera
 9. Så fin vinst. Visst är det underbart att få se solen lite.

  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 10. Oj vad kul och vad spännande!

  Jag har gett dig erbjudan om en Blog-Award på min bloggsida för din fina blogsida!

  SvaraRadera
 11. Så kul att du vinner och finner så mycket i Enköpingstrakten! Min vitlök är i backen sen flera veckor, är ju aldrig helt säker på om man ska planta höst eller vår.. Jag har sänt dig en liten award jag också, du förtjänar dom alla!

  SvaraRadera
 12. Grattis!

  Tittade i förra inlägget om fototapeten. Vad läckert det kommer att bli med maskrosbollen på väggen! Tack för länken till sajten, suveränt! =)
  /Marie

  SvaraRadera
 13. Men grattis vilken härlig dag!!
  Sol hade vi lördags men idag och igår regnade det igen.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 14. Tur att jag inte deltog. Det hade varit lång väg att cykla - liksom.

  SvaraRadera
 15. Håller tummarna för dina sådder! Köpte en pontanini av Krupke i somras och nu hoppas jag att den ska överleva träskklimatet i min (vatten)trädgård. (Tror att nå'n med makt över väderleken har snöat in på hydrokultur...)
  Jag har inte tagit reda på vad pontaninin förväntas ha för färg när den börjar blomma, utan planterade den efter den fantastiska bladfärgen. Rena godiset!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 16. Vad har hänt? Sedan du fick vitlöken verkar du helt försvunnen!!! :-) /Ruben

  SvaraRadera
 17. Säger det samma vad har hänt??
  Saknar dig...
  Annika

  SvaraRadera

Genvägar