Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Plötsligt händer det...


Plötsligt händer det...
 1. Ett mail droppar in bland jobbmailen. Innehåll - länk till webbannons samt texten: Det här växthuset bidrar jag till som tack för hjälpen med min webbsida.

  Är det inte helt otroligt fantastiskt? Min mans moster Eva läser inslaget om grillvagnen (som under vintern får agera stand in för vinterförvaring av växter och frösådder) och kommer på den underbara idén att bidra till ett riktigt växthus. Och detta som tack för en liten insats när hon byggde sin webbplats.

  Så nu gör vi research. Glas eller plast? Var ska det stå? Storlek?

  Tips om vad man ska tänka på?

 2. Vi har en grävling i huset. Är det Rolf (Den försupne)? Frågan är, hur kom han in?

 3. Vårt gym ringer en fredagkväll i oktober när vi sitter framför datorn och myser med ett glas vin. Entusiastiskt övertygar de oss om att de ska boka in oss på ett boxpass. (Det låter som en bra idé, hör jag mig själv säga).

  Efter det passet tränar jag som en skogstokig (bra inför trädgårdssäsongen). Muskler av stål krävs för vårens lerjordsgrävning. Likaså kondition. Men vad hände i hjärnan egentligen? Hur kan man gå från ingenting till allting från en vecka till en annan? Och vad händer när trädgårdssäsongen startar igen?

  Jag tror det blir bra. Frisk luft, ljumma vindar och lagom solsken ska avnjutas i trädgården med spaden i högsta hugg och naglarna nedskavda till nagelbanden. Life as it should be. Och så på kvällen dokumentation på bloggen. Jag ser fram emot framtiden och gillar nuet. :D
/Marit, som längtar efter julhelgen...och våren...


17 kommentarer:

 1. Där var du ju...
  Grattis till det. Har vi inte pratat om det förut??? Jag gillar glas men plats i taket så att det inte blir så starkt ljus.
  Gott med julmat men se grävlingar är jag glad att slippa.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Nej nej, det där är inte Rolf. Snarare misstänker vi att det är något av resultaten av den tillfälliga förbindelse Rolf hade med en tysk bierstube-freulein under sin tyska resa. Det är gissningsvis Ruben som smugglat in de små vandalerna i landet och delat ut till väl valda bloggvänner. Enjoy! :-D

  Ang. punkt nummer 1: Entusiasm!
  Ang. punkt nummer 3: Skräck!

  SvaraRadera
 3. Så fantastiskt, vilken överraskning. Grattis :) :)

  SvaraRadera
 4. Växthus kan ju se ut på många sätt, men det bästa är förstås, att det finns plats för en mysig ligghörna till Rolf - och gärna lite whisky, glögg, gin, whatever inom räckhåll!! Han ska väl inte behöva springa hela vägen ända till Arboarticum för att få sig ett järn eller två! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig överraskning!

  Glas eller plast är nog en smaksak. Jag har glas eftersom jag tycker att det är vackrast. Det gick före plastens fördelar helt enkelt. :)

  SvaraRadera
 6. Men så härligt, vilken överraskning.. GRATTIS, minns grillvagnen.. vilken nytta det inlägget gjorde.. fast det är ju en bra idé.. *smile*. Men dina bilder här gör ju så man längtar sig sjuk till julbordet.. ja sjuk är jag ju men längtan blir såå stor.. kramelikram/Moa

  SvaraRadera
 7. Vilken grej. jag har både plst och glas//Britt

  SvaraRadera
 8. Plötsligt händer det.... =)

  Grattis, vilken härlig överraskning!

  SvaraRadera
 9. Grattis till växthus! Ta väl vara på den försupne.... allt vad i gören etc. Beträffande boxpassen så lär det väl ge sig.... sån där överdriven kroppsansträngning brukar reglera sig själv. Muskelsträckning eller en snuva brukar väl räcka ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 10. Men grattis till växthuset. jag har kanalplast i mitt, vi bytte ut allt glas för det gick sönder rutor under vintern.

  Det blir ju inte så starkt sken i det nu. bra för småplantor.

  Men det är kanske en smaksak.

  Ha en fortsatt fin dag
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 11. Oj, vilken trevlig överraskning! Och lagom till jul, nu har ni lite tid att planera.

  SvaraRadera
 12. Så gulligt att ge en sådan julklapp. så duktig du är som tränar på så. Underbara bilder.
  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 13. Vilken julmat! Blir hungrig bara jag såg bilden..oerhört vackert fotat!

  SvaraRadera
 14. Nu har det redan kommit en nytt inlägg, så vad jag skriver nu läser väl ingen, men ändå...

  Märit är ju världens bästa på att underskatta sina insatser, så är det. Vadå jag byggde min hemsida. Jo, visst, på ett mycket tradionellt sätt. Märit kastade omkull hela min uppfattning om hur saker och ting skall vara och lärde mig tänka på ett nytt sätt, vilket jag verkligen behövde, som var i den kronologiska ordningens värld.

  Nu är jag i färgens värld vilket Märit lärde mig. Allt är huller om buller. Tack för det. Det underlättar nu med allt när det är liksom huller om buller.

  SvaraRadera
 15. Vilket julbord och vilken gran!

  SvaraRadera
 16. God Jul Marit!!! Jag är helt impad av dina julfoton - det är som ett magazine! Och du vet ju hur jag älskar magazines. Granen är helt fabulous men mina foton från julen är desvärre suddiga... men! Jag har fått en BLIXT till min systemkamera och ser nu fram emot att kunna dokumentera grön kreaticitet också inomhus. Angående ditt växthus är jag nästa lika excited som du ;) Vilken härlig present från Eva! Tills dess får du njuta av pioner i din nya pionbok! Så ska vi fixa lite pioner till din trädgård i vår!!!! Har ju en bondpion på lut förutom den som du ska få välja ut! Jag har fått tre trädgårdböcker och en ny grep så jag sitter och planerar inför våren!!! God Jul och Gott Nytt år!

  SvaraRadera
 17. Kul att Grävlingen Rolf fick ett hem till slut ... han ville så bli en Thorinare ;) krama Rolf och de andra Thorinarna från mig! Sofie

  SvaraRadera

Genvägar