Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Damage ControlKluvet!
Jipppie - snön smälter - suck...
Igår när solen för andra helgen i rad gjorde sitt yttersta för att bekämpa snömängderna som samlats på tomten kunde man för första gången på länge se vad som döljer sig under de vita massorna. (...idag snöar det igen...)
Efter en snabb runda kunde jag konstatera följande: En knoppande kvist av på vår fina Rhododendron hybr cataw. grandiflora har brytits av och en av stjärnmagnolians kvistar hängde desperat kvar på stammen.

När jag insett vidden av solens härjningar på snömassorna började jag fundera på hur fru Edith och herr Cunningham kunde må. Det slog mig att jag inte hade sett detta strävsamma par på väldigt länge.

När jag, med snö upp till låren, sakta närmade mig deras hem kunde jag konstatera att trots Edits magnifika längd, så var det bara herr Cunninghamns lugg som syntes ovanför snön. Det bådade inte gott.

Med tanke på hur insnöade de var och mängden snö, skulle kanske en Sankt Bernard vara på sin plats. Han skulle ha fått gräva och jag skulle insupa den obligatoriska och symboliska hjälpdrycken som levereras i en kagge runt halsen. Men så var inte fallet under gårdagen. Med vanliga trädgårdshandskar (våga vägra vinter) grävde jag likt en hund (men mer försiktigt) fram det stackars insnöade paret. Och likt en hunsad och tilltufsad fröken, reste sig vår lilla (långa) Edith sig ur snömassorna.

Det fanns dock inga likheter med den beskrivning som Hortogreen skickade med Edith..."En ny och mycket härdig, vintergrön magnolia! De vintergröna bladen är stora, gröna och glansiga med brun undersida." Brun var ordet sa Bull...

Men vad kan man förvänta sig efter att ha blivit kuvad av Kung Bore själv, månader i sträck? Vi får väl se om de bruna bladen ersätts av nya gröna blad. Herr Cunningham kanske får se sig efter en ny maka i vår.

/Marit


18 kommentarer:

 1. Aj, aj.... Får hoppas lilla Edith repar sig o får kraft o skjuta nya blad när hon blev av med den kvävande omfamningen av kung Bore...
  Allt efter att snötäcket blir tunnare ser jag fler o fler jordhögar sticka upp.... flera av dem i farlig närhet av nysatta buskar o träd :-(
  O på det som sticker upp ovan jord har Jösse o hjortarna varit o gnagt... Två-flanksanfall!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Rackarns Nina, det låter inte helt bra... hoppas på det bästa!!

  Marit

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna för Edith!
  Här har min fina, våriga tibast fläkt de flesta grenarna. Visst, det kommer nog nya, men inte den här våren... Suck!
  Har inte kunnat inspektera alla skador och förluster efter det senaste vinterkriget, eftersom snön gjort slagfältet en smula otillgängligt, men för varje dag som går sjunker det ihop mer och mer och jag kommer åt nya områden. Känner mig som fältskäraren själv, när jag pulsar fram med sekatören i högsta hugg...
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 4. Ja, här vräker snön ner idag igen... flingor stora som tefat...

  Men, jag hittade i varje fall första snödroppen igår, blev som galen av lycka:-))
  Idag har jag också gått runt och kollat på konstigt hukande buskar, några ser väldigt ansträngda ut...
  Mysig blogg ni har där:-)

  SvaraRadera
 5. Ser ut hos dig ungefär som hos mig, dvs mycket snö. Hoppas din Edith klarar sig, så jobbigt att byta växter, särskilt om de är nya.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Tror det mesta har klarat sig hos mig...vad jag kan se iallafall.
  Hoppas våren kommer och helar....

  SvaraRadera
 7. Ja man får hålla tummarna:) Här har det snöa hela dagen idag och allt är täkt igen...

  SvaraRadera
 8. Ja, nu börjar gräsmattan och rabatterna komma fram igen och vissa buskar ser mer yrvakna och yviga ut än vanligt. Har knappt vågat kolla alla ännu, hoppas att dina repar sig och att vi snart får en varm skön VÅR!!!!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Jo, det är inte alltid kul att se det som kommer fram under snön. Det är bara att hålla tummarna. Förhoppningsvis kvicknar Edit till.
  Karin

  SvaraRadera
 10. Inte roligt när man ser vad som kan dölja sig under snön. Här dröjer det länge innan allt tittar fram. Många buskar är borta, ligger platta under ett tungt täcke med snö. Undrar hur det har gått...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Det är nog många som har fått böja nacken den här vintern, eller förlorat en lem eller två. Det blir bara att idka första hjälp när denna evinnerliga vita massan äntligen ger vika..Jag ska så gärna påta mig rollen som Florence Nightingale bara den f-rbaskade snön ville försvinna!

  SvaraRadera
 12. Ack ja, en sådan här vinter! Må det dröja länge innan en likadan uppträder! Men det var ju snyggt med all snö, och många kunde ju vintersporta ...
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 13. Kära nån, vad vi får streta och gno, vi arma nordbor. Jag riktigt ser dig grävande som en hund:) Här är det också jämna plågor, med en jätteklängros helt avskalad nertill av en hare!
  Suck...
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 14. Jag håller tummarna att hon repar sig och vill leva kvar bredvid sin make. Kung Bore kan vara grym, men inte SÅ grym väl?

  SvaraRadera
 15. Får hoppas att hon repar sig. Det är härligt nu när man ser att snön släpper greppet mer och mer//Britt

  SvaraRadera
 16. Hos mig är det svartplommon trädet som oroar. Är det inte snön som förstör så är det hararna/rådjuren. Håller tummarna för Edit.

  SvaraRadera
 17. Det är smått otroligt så mycket snö och så länge den har legat i år. Nu äntligen börjar jag se marken här.

  Cunningham är en god vän till mig med!

  SvaraRadera

Genvägar