Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Odlarglädje!

Liljekonvalj rosa Thorins Trädgård


















































Odlarglädje på hög nivå!

Vilken jäkla bra trädgårdshelg det har varit. Igår sken solen galet mycket och vi jobbade hela dagen med vårt senaste projekt (berättar mer inom kort). Idag tog vi en tur till Odlarglädjen i Eskilstuna för att hämta våra beställda växter. Efter att ha åkt vilse, allt enligt Eniros instruktioner, ringde vi direkt till Eva på Odlarglädjen som raskt dirigerade in oss på rätt spår.

Vilken finfin handelsträdgård det ligger mitt i skogen. Ordning och reda, roliga växter. Jag hade gjort en önskelista på odlargladjen.se och sedan beställt utifrån den. Tyvärr hann jag inte med att beställa av alla roliga sippor innan de tog slut, men nästa säsong ska jag var först. Jag kanske ska lägga in beställningen redan nu...

Detta har jag beställt och hämtat idag.

Actaea daurica
Celastrus orbiculatus
Actaea alba 2 st.

Anemone nem Vestal
Hosta White Feather 3 st.

Sanguisorba off Tanna
Smilacina racemosa 2 st.
Thalictrum pubescens Purple Haze

Thalictrum rochebrunianum
Trollius Alabaster 2 st.
Adiantum pedatum 2 st.
Syringa reticulata
Convallaria majalis var rosea

Plus en bonus: Convallaria majalis - Albostriata

/Marit

(P.S. De små bilderna som syns på fotona har jag kopierat från Odlargladje.se.)
















































Liljekonvalj Thorins TrädgårdThorins TrädgårdThorins TrädgårdThorins TrädgårdThorins TrädgårdThorins Trädgård







22 kommentarer:

  1. OJ...jag har inte sett mina blodtoppar i år...de brukar fröså sig...moderplantan har jag för mig att jag flyttade...hmmm...får titta imorgon.
    Kul med många nya växter..

    SvaraRadera
  2. Grattis till nyförvärven!
    Det är alltid härligt att komma till en välsorterad plantskola. Härligt, härligt, men farligt, farligt...
    Må så Gott!
    Ester

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar bild du visar..
    Tack för att du delar med dig av din trägårdsglädje. Vilket bra köp du har gjort.
    Håller med om sipporna.. det kanske är bäst att du beställer NU.
    ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  4. Grattis till mycket fina växter, många är mina favoriter;) Verkar vara en fin och välskött plantskola och sådana är alltid roligt att besöka. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  5. Fina växter, du har valt! Visst är det kul att plantera, har varit perfekt väder för det här nere i Skåne, regn...ha det gott/Sophia

    SvaraRadera
  6. Åh, så mycket fint du ska plantera. Vad skönt att ha en bra plantskola i närheten. Måste kika efter min rosa liljekonvalj. Håller med om att trädgårdsvädret varit toppen även om det regnat mycket idag.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Roligt att några har haft en fin trädgårdshelg. Det kan vi verkligen inte skryta med här. Att det är mulet gör väl inte så mycket men det är så kallt. Jag vill att allt i trädgården ska få en skjuts av värme nu.
    Tack för tipset om Råd och Rön. Det kommer nog att bli en värsting-maskin skulle jag tro. Har bortåt en 3000kvm att klippa. Hela tomten är ju på nästan 5000. Det blir så mycket gräs att samla upp att rabatterna inte räcker till.
    Ha en bra vecka. Kram!

    SvaraRadera
  8. Superfina växter du köpt. Den rosa liljekonvaljen ser förtjusande ut. Blodtopp har jag frösått i år. Den grodde väldigt lätt och nu har jag kanske 12 - 15 plantor på gång....

    Ha' det bra!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  9. Inget får fart på saven som nyinköp, då strömmar blodet varmt genom ådrorna. Vad är prosjektet, du lagade så mycket fint i fjol så nu höjs förväntningen, thalictrum är jag helt förälskad i !

    SvaraRadera
  10. Snyggt, snyggt! De länkarna var farliga o följa!
    Tur att jag är så sömnig så jag inte orkar fördupa mig i växtlistorna ;-) Mycket vitt kommer det att bli framöver....
    Tack för länken till filmen om Trädgårdsmässan.
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  11. Vansinnigt tjusig bild!! Jaså, du har fått tag på 'Alabaster', den har jag hållit utkik efter i flera år. Gillar den blekgula färgen. Och vad roligt att träffa på en för mig ny Thalictrum. Visst är bladen roliga när de är liksom hopkrullade! En sevärdhet i sig! Lycka till med alla växterna, fina val!!
    /Ruben

    SvaraRadera
  12. Härligt att se hur samlardjävulen hugger tag i dig ;-D!

    Helschyssta köp! Vi köpte faktiskt också en Alabaster i helgen - på plantbytardag. Och frilandsadiantum är en av de absoluta favoriterna - den hör till de där växterna som vi kastar oss på marken inför, tidiga vårar, stirrar och ber vänligt om att den ska ha överlevt. Hittills har det gått utmärkt (trots att den tycker att vi beter oss fjantigt).

    SvaraRadera
  13. Så härlig den plantskolan ser ut! Tur att det fanns lite svenska namn på bilderna, för jag är värdelös på latinska namn;) Ligustersyren lät spännande! Tack för din kommentar hos mig. Jag sådde min purjo i januari. Den hade nog varit större om jag inte så när tog död på den under vår semestervecka i Österrike. Det mesta dog ju då:( Men du har alldeles rätt i att det är en riktig slowstarter.
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  14. Visst är det kul med nyinköp - bara så vansinnigt lätt att förköpa sig!

    SvaraRadera
  15. Härligt med fina nyförvärv!

    Det är klart att du bör lägga in beställningen nu. =)

    SvaraRadera
  16. Vilka godingar du fick med dig hem :-)
    Klokt att bereda sig själv gott sällskap framöver, tycker jag!

    SvaraRadera
  17. Oj så mycket fint du har beställt.. helt ljuvliga en del.. och det kan lätt bli mycket när man hittar ställen som har mycket fint. Ha det gott Moa

    SvaraRadera
  18. Venushår försökte jag hitta bild på men lyckades inte stilla min nyfikenhet på hur den ser ut. Tänk så många blommor som finns i vår herres hage. Njuter av din lycka.

    SvaraRadera
  19. Vilken underbar vacker bild och så mycket fint du beställt. Skall lägga Odlarglädjen på minnet, Eskilstuna är ju inte så långt från mig.
    Tack för ditt besök hos mig !
    Ha en trevlig helg !Isa

    SvaraRadera
  20. Den rosa liljekonvaljen föll jag pladask för! Visst drabbas man av hejdlös grön köplust såhär års.

    SvaraRadera
  21. Dina bilder väcker verkligen samlarhjärtat inom mig. Ack, om man bara had emera plats i trädgården....Ha en bra vecka, Petra B.

    SvaraRadera
  22. vad härligt att komma hem med en sådan laddning växter! du har en fin blogg och ligger nu på min lista så jag kan komma tillbaka snart!

    lotta

    SvaraRadera

Genvägar