Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Ryska invasionen har nått Enköping


De är här nu... ryssarna

Det började med ett "hemligt" morsemeddelande (läs mail) om att det fanns ett mystiskt paket för avhämtning bakom skylten "IP-only" vid Gånstagården i Enköping. Och som de värsta agenter vi är, tog vi på oss mörka solglasögon och våra trenchcoats och cyklade dit i soluppgången (läs tio-tiden).

I skogen bakom skylten fann vi dem, invasionen med ryssarna Eryngium Planum Arboreticum. De stod uppställda och beredda att inkvartera sig i närmaste rabatt. Och en neutral och stoiskt lugn svensk (min man) och en förundrad finska (jag själv), lät oss överrumplas av den ryska invasionen. När en sådan invasion kommer är det nämligen bara att vifta med vita flaggan och ge sig.

Nu är de inkvarterade och har fått både mat och dryck, redan planerande för hur de ska ta över hela rabatten. Fienderna är kategoriserade och kartlagda, planer och fröställningar är redo.

Vi har redan gett oss.

/Marit, supersuperglad!!

10 kommentarer:

 1. Hu, det var en ruskig historia det där! :-)

  /A (nu norr om Mälaren)

  SvaraRadera
 2. Inte alla fiender är så illa att man inte med lite insats och med hjälp av den goda viljan kan bli vänner!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det mest mystiska var att ingen tog någon som helst notis om oss, även då vi kröp omkring med mörka solglasögon och trenchcoat i buskarna :D

  Men, Enköping har ju sitt berömda S1...

  Marit

  SvaraRadera
 4. Den historien gillade jag, men tänk att ingen upptäckte er när ni kröp omkring som bäst.
  Var det möjligen väldigt disigt i Norrköping idag?
  Kram:)

  SvaraRadera
 5. haha... den där förklädnaden skulle jag nog behöver för att fota det där jättelejonet som står givakt i grannskapet! Att jaga lejon med kamera var mer utmanande än vad jag trodde. Ja, vil har alla våra sätt att göra vardagen spännande. Way to go :)

  SvaraRadera
 6. Go INGELA! Jag väntar och väntar på den där lejonbilden men inget dyker upp i mailboxen. (förutom ett och annat hemligt morsemeddelande förstås)

  Jag säger bara som herr Docent Död: Bakom mina solglasögon, kan jag va' mig själv...

  Marit

  SvaraRadera
 7. Vad spännande med hemliga paket lämnade i naturen!!! Blir förstås nyfiken på vem avsändaren var....och jag väntar med spänning på mitt fröpaket!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Hallå SuperJenny! Den hemliga avsändaren har skickat ett mindre hemligt signum via namnskylten som bifogades med växten. Men är ändå hemlig eftersom de jobbar under psedonym, precis som författarparet Keppler. Mycket spännande :D

  Marit

  SvaraRadera

Genvägar