Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Rosade rosor....


Fyra rosor i vår trädgård

Den krämfärgade rabattrosen 'Jose Carreras' är en tehybridros som blir mellan 60 och 120 centimeter hög. Blommorna är stora och fyllda och den känns lite svulstig och artificiell i sin karaktär. Den blommar kontinuerligt under juli-augusti. Jag gillar att bladen är mörkgröna och läderaktiga. Den uppskattas också av olika skadeinsekter så det gäller att vara snabb med nyporna.Favoritrosen 'Golden Wings' är en gul- och orangefärgad, modern buskros, som när den är fullt utslagen blir väldigt ljus, närmare vit. Den blommar kontinuerligt och drabbas inte av varken sjukdomar eller insekter. Jag gillar den för att den har enkla kronblad och ser så naturlig ut. Blommorna blommar lite längre eftersom den inte står i fullt solljus.Buskrosen 'Iceberg'/'Schneewittchen' är från 1958 och jag har planterat fyra sådana i juni. Den blommar galet mycket redan, men en av dem har också förmodligen drabbats av svartfläckssjuka som jag inte uppmärksammade när jag köpte den.

Den blommar kontinuerligt och blir cirka 100-125 x 100 centimeter.

Favoritros nummer två är denna enkla buskros/klätterros som vi köpte från Cedergrens.com 2007. Den har enkla vita blommor med rosa stråk. Den blommar villigt från juni till september och drabbas inte av sjukdomar. Den är en enorm tillgång i rabatten!

Vi fick testa den för att se om den funkar i zon 3 och det finns inte en tillstymmelse till skador från vintern.

/Marit, Thorins Trädgård - Vintergatan

1 kommentar:

  1. Så mycket fint som blommar i din trädgård!! Önskar även jag hade nå fina rosor, kanske det blir att plantera nån gång! Ha en bra helg!

    SvaraRadera

Genvägar