Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Tropisk okänd skönhet söker namnDenna tropiska och väldoftande skönhet fann vi på Sanya, Hainan Kina. Det var ett slingrande träd som växte överallt där vi bodde. Klimatet, 35 grader varmt och mycket fuktig luft. Höjd, cirka 3 meter.

Är det någon som vet vad det heter?

/Marit

Foto: Sara Thorin

5 kommentarer:

 1. Har tyvärr ingen aning vad det kan vara men det var oerhört vackert! Får mig att tänka på en mangosorbet glass =)

  SvaraRadera
 2. Den påminner mig om en krukväxt jag sett någon gång, men om det är en slingerväxt stämmer det inte. Har du någon bild på hela plantan så får du gärna lägga in den också. Mycket vacker blomma i alla fall.
  Tack för besöket på min blogg.
  Eva (förresten råkar jag vara född på det numera nedlagda BB i Enköping)

  SvaraRadera
 3. Riktigt tjusig - du fick inte med dig ett träd hem??!! Hoppas ni haft det bra, nu äntligen börjar min semester så nu ska jag bli social igen och ha tid för trädgård och blogg!
  Ha det gott! Jenny

  SvaraRadera
 4. Den är en frangipani! En helt underbart doftande exotisk skönhet, hawaiiernas älskade leiblomma! Pröva gärna att odla den i växthuset, det gör bra!

  SvaraRadera
 5. Suveränt Sylvia, jag ska försöka få tag på den, den var otrolig. Vacker både som träd och blomma och doftade underbart!

  Väl värd att söka rätt på.

  /Marit

  SvaraRadera

Genvägar