Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Enköpings Drömpark: Röd flikrabarber

I Enköpings Drömpark blommar just nu den röda flikrabarbern. Växten blir cirka två meter hög och får fantastiska knoppar. Blommorna är limegröna till gula och blomman är härdig i hela Sverige. Den blir nästan obscent abstrakt och det krävs en stor trädgård för att matcha växten. Jag skulle kunna tänka mig den bara för knopparnas skull.

Det är otroligt att bo i en stad där det finns så många fascinerande trädgårdsområden som inspirerar. NÄRA.

Rheum palmatum var. 'Tanguticum Atropurpureum'
Näringsrik och fuktig jord och sol till halvskugga. Ursprungligen från Kina.Klicka här för att komma till skissen över växtplanteringen i Enköpings Drömpark.


/Marit, inspirerad

4 kommentarer:

 1. Tack snälla du för tipset om fästingarna. Vad kul med ett besök från dig, nu hittar ju jag till dig. Vilken enormt fin blogg du har, återkommer många gånger. Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 2. En sådan planterade jag för några år sedan men se den ville inte. Synd för den är så läcker.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Jag stod och höll i en Rodgersia (osäker på stavningen) idag och den har liknande blad och blir också väldigt stor. Men den saknar de här otroliga knopparna.

  För övrigt är jag inne och svalkar mig, solen har gått hårt åt mig idag.

  /Marit, solbränd

  SvaraRadera
 4. Ja vilken inspirationskälla du har att "gräva" i!

  SvaraRadera

Genvägar