Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Veckans höjdare: RÖTTVeckans höjdare är defintitivt inköpet av vår japanska lönn, Acer palmatum 'Atropurpureum'.

Placering: Stenpartiet.
Fantastisk: Ja
Färgklick: Ja
Höjd: 80-100 centimeter (3 meter)
Härdighet: Zon 3
Det finns röda delar i stenpartiet som nu binds samman av den röda lönnen. Dels är det taklöken och den mörkt röda alunroten, dels är pionens stam mörkt röd. Mycket matchigt. Det blir även en bra kontrast mot de ljust gröna växterna, till exempel timjan, vallmo och randgräs.Det bruna bredvid stengången är gräsmattejorden som min man kämpat med att kratta ut under förmiddagen. Av vår 13 ton stora jordhög, finns nu cirka 6 ton kvar på uppfarten. Jag har inte övergivit uppdraget, men under dagen har jag hunnit plantera lönn, hasselört och koreansk plymspirea. Bland annat.

Dock har vi inte orkat jobba under de hetaste timmarna idag. Galet varmt! Flämtande i värmen har vi diskuterat om vi ska skippa planerna på att ha en damm och skaffa pool istället. Det är en återkommande diskussíon varje gång det är en sådan här värme. Och än så länge har vi ingen pool, däremot en stor grop i formen av ett L, där dammen ska vara. Blöta vårar och höstar är det en naturlig damm redan.

/Marit, som föredrar skuggan idag

5 kommentarer:

 1. Förstår mycket väl att ni inte körde jord när det var som varmast.
  Vad fint det blev med lönnen där i stenpartiet.
  Snyggt.
  Ha det gott Marie:)

  SvaraRadera
 2. Så snyggt du har fått det Marit! Jag har också blivit ägare till en lönn i helgen, dvärgvarianten som heter Garnet och som brer ut sig (blir ca 1 m) och jag hoppas den ska växa sig riktigt stor och fin över mina stenar.
  Ha det gott! Jenny

  SvaraRadera
 3. Alltså, man behöver verkligen platser i skugga en sån här dag. Lite för varmt för mig att arbeta! Funderar också på pool. Det får bli en liten plaskbalja i sommar i alla fall.

  Mycket snyggt med allt det rödbladiga! Det kan vara lite klickar här och där och så binds det ihop liksom. Superfint!

  SvaraRadera
 4. å rött e ju så fint

  Ger en djup, kärleksfull å romantisk feeling!

  SvaraRadera
 5. Supersnyggt måste jag säga!

  SvaraRadera

Genvägar