Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Peace, love and understanding

Peace, Love and Understanding
Peace, love and understanding
- blogginlägg från Sofie - Thorins Trädgård Landet

De här peacerosorna köpte jag barrotade två pack 50:- styck och de blev enormt kraftiga och blommade så vackert mitt på paradplats i trädgården.

Jag har byggt slanstaket hela sommaren runt min rosenträdgård. Jag trodde att jag inte skulle kunna ordna en buxbomshäck på ett långt, långt tag. Men så gjorde jag mitt livs klipp den här sommaren! Och oväntat nog på Plantagen! Sex stycken små buxbomsbuskar för 129:-.

Jag köpte tre paket på stubben och planterade inre cirkeln på min rosenträdgård med tanken att jag får väl komplettera något annat år. Men sedan åkte jag till ett annat Plantagen för en vecka sen och då hade de tre för två - köpte direkt sex paket som nu kommer räcka till korsgångarna i rosenträdgården. BUXBOMLYCKA!Thorins Trädgård 'Chrystal Palace'
'Chrystal Palace'

Thorins Trädgård 'Pascali'
'Pascali'

En dag tog jag mig till Zeta trädgård och det var det så underbart där. Inte bara för atmosfären och de underbara kakorna men också för deras otroliga utbud av friska rosor. De var dessutom mycket prisvärda. De kostade mindre än på andra ställen. Trodde man inte om det kända Zeta.

Så jag lät mig förälskas i hela fyra rosor på en gång. Spände fast dem i baksätet som om de vore mina bebisar. Nu bor det en Leondaro da Vinci med sina köttiga kronblad, Crystal Palace, Pascali (som jag dedikerat till min bästa vän) och en Bonica. Härligt att fylla de tomma bäddarna och känna rosdoften.

/Sofie, Thorins Trädgård - Landet

Thorins trädgård - Leonardo da Vinci
'Leonardo da Vinci'

13 kommentarer:

 1. Hallå Sofie, du måste ta lite fler bilder på slanstaketet. Jag vill se :D

  /Marit

  SvaraRadera
 2. Nu har jag suttit här och njutit av dina vackra bilder..så härligt
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Tack Lotta, jag gillar dina bilder också! Vad kul med reportaget. Ser fram emot rapporter från det.

  /Marit

  SvaraRadera
 4. Man ler igenkännande när man läser texten och minns egna fyndtillfällen... Mycket trevligt - och vilka vackra bilder!

  SvaraRadera
 5. Men Gud va här va mycket att se, jag måste komma hit när jag har mer tid!!! Jag sätte upp dig i min lista så återkommer jag :)

  SvaraRadera
 6. Härligt att springa på Boxbum erbjudande så där:) Det kommer säkert att bli mycket snyggt! Zeta har varit på besökslistan länge, kanske kommer jag dit nsta år.

  SvaraRadera
 7. Vilka fina rosor. Helt ljuvliga färger.
  Buxbom har jag köpt ochså men bara fyra stycken för de kanske inte klarar vintern jag skall testa först. 2 pack för 79 på OBS. Så dina inköp var ju rena rånet.

  Tack för titten och trevlig helg.

  Gunilla

  SvaraRadera
 8. O kan ta inte ta fler bilder på slanstaket, för det är ju så fint.
  Härliga rosor och vilket klipp du har gjort på buxbom!!!
  Ja Zetas har mycket roligt och fint att njuta utav och en hel del prisvärda ting.
  Trevlig helg Marie:)

  SvaraRadera
 9. Vilken fin blogg du har! Bra att du hittade till vår så att jag hittade till din. :-)

  Jättehärliga rosor och vem drömmer inte om buxbomshäck. Vi har optimistiskt sticklingar på tillväxt som väntar på att komma i jorden.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Tack alla ni! Vilka fina kommentarer. Jag ska definitivt fixa fler bilder på slanstaketet... i helgen! Ska plantera bebis buxbom buskar hela helgen ;D

  Sofie

  SvaraRadera
 11. Vilken tillfredställelse det ger att kunna fynda nu på sensommaren. Det är väl egentligen nu man ska handla och inte på våren. Gratulerar till alla nya fynd!

  SvaraRadera
 12. Låter som helt underbara dagar. Rosor och buxbom. Fint och tursamt!

  SvaraRadera
 13. Den där Leornado var riktigt vacker,gillar formen på knoppen.
  Tur med buxbomen! själv har jag förberätt mej i ett par år och sätta sticklingar så nu har jag nästan hundra som väntar på att jag ska fixa en ny rabatt.

  SvaraRadera

Genvägar