Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Förpuppad! Förstummad!

Trädgårdsblogg: Thorins Trädgård
Uppmärksamhetstörstande!
Nästan obscen i sin framtoning, denna fantastiska trädpion Paeonia Jishanensis 'Jishanbuskpion'.

Den erbjuder fägring även efter blomning och nu har den enorma frökapslar. Denna finner ni i Enköpings Klosterpark, omringad av en låg buskbomhäck och funkior. Fyra stycken som allt. UNDERBART!

Note to myself: Skriv upp på önskelistan!

/Marit

Trädgårdsblogg: Thorins Trädgård Trädgårdsblogg: Thorins Trädgård

Trädgårdsblogg: Thorins Trädgård
Trädgårdsblogg: Thorins Trädgård
Trädgårdsblogg: Thorins Trädgård
Som stora puppor... pionpuppor...

11 kommentarer:

 1. Oj vilken cool sak! Jag gillar runda rabatter och funderar fram och tillbaka om jag ska göra något liknande runt vår staty eller låta den vara som den är. Men snyggt var det iaf!

  Hoppas du får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Arrrghhhh, du får inte göra sådär! När vi precis börjat nå en punkt där idén om att SLUTA samla pioner kändes nåbar, så visar du sånt här. Nu är vi i stället övertygade om att fullkomlig livslycka icke kommer att inträffa förrän denna lilla obscenittet till pion finns i Arboarkticum. För att göra jakten än mer spännande kan vi meddela att den knappast finns på Plantagen direkt... Hälsn. från just hemkomna globetrotters i österled (som även kan meddela att Rolf under vår bortavaro illustrerat varför hans art kallas just GRÄVlingar...)

  SvaraRadera
 3. Haha, jag vet!! Egentligen skulle man inte läsa bloggar alls! Inspirationen är förödande för plånboken och ibland också sinnet. Precis när man tagit förnuftet till fånga och konstaterat att nu är jag nöjd så dyker det upp något nytt.

  Men för oss, som sitter i en nystartad trädgård, är det bara plånboken som säger stopp! Aldrig känner vi att "nu räcker det med pioner" (eller andra växter heller för den delen).

  OCH varför känner vi ingen med en uppvuxen trädgård där målet är att rensa bort lite växter? En av livets mysterier.

  /Marit

  SvaraRadera
 4. Vansinnigt läckert! Varför inte norpa några fröer och så själv? Det tar säkert inte mer än en fem sex år till dess du kan glädja dig av den första blomman (och efterföljande fröställning)!!! Och vad är fem sex år? Iallafall ganska kort om man jämför med evigheten!!! Kan se framför mig hur du sedan står och manar på den stackars pionen, "blomma klart, din jäkel!" ;-) Trevlig fröjakt!!! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Hallå Ruben, var det inte souvenirer det kallades? Dessa små frön som halkar ner i fickan under promenaden...

  Marit

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att växterna bjuder oss på mer än bara blomningen. Det gör ju iochförsig de flesta men hos träpionorna finns det nåt redan när de första bladen börjar visa sig på våren, tidigt och lite krampaktigt på nåt vis...

  SvaraRadera
 7. Det där läste jag inte!!!! /Ruben

  SvaraRadera
 8. Som pampiga kungakronor tycker jag de ser ut som.
  Fina fina foton. Min buskar är fortfarande så små så de bär bara en blomma på varje.
  Men om 10 år blir det nog bra.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 9. Åh vilka fina frön, helt otroligt. Kikadi Zetas katalog och såg att de hade denna pion. sätter också upp den på önskelistan.

  SvaraRadera
 10. Oj, verkligen speciella, här på din blogg får man verkligen inpiration Marit, jättekul att du visar oss lite från era omtalade parker!
  Ha det gott!
  Jewnny

  SvaraRadera
 11. Nu har jag äntligen kollat din pion! Min kollega Jessica hälsar att det är bättre att du hör av dig till våren - det är bara bra om de får en säsong att etablera sig på!

  /Ak

  SvaraRadera

Genvägar