Giganterna som klarade sig
Blogginlägg från Sofie - Thorins Trädgård Landet:
Bäst i skörden i vår köksträdgård var rödbetorna som vi har ätit med smält chevré, valnötter och ringlad honung - så ska skörden avnjutas!
Squashen borde man ju fått pris för, men den är rätt lättodlad förstås.
/Sofie, nöjd grönsaksodlare
Hallå Sofie, inga angrepp av insekter på varken blad eller squash, fantastiskt!
SvaraRaderaLåter gott med chevré och honung!
/Marit
Vilken gigantisk squash....
SvaraRaderaRödbetor och chevre är underbart gott. Dina rödbetor ser jättefina ut. Ska själv lägga in de sista rödbetorna till helgen.
SvaraRaderaHur många kilo ( eller kanske bättre med ton) är den squashen på egentligen!! Handen blir ju till tändstickor vid sidan av !!!
SvaraRaderaMmmmm, vad gott!! Och vilka giganter!!! Fina foton! /Ruben
SvaraRaderaSmaskigt! Vackra bilder!
SvaraRaderaKarin
Blir rasande avundsjuk på squashen. Jag brukar få hyfsad skörd men i år: bara en honblomma per planta på hela långa sommaren. Konstigt, eller hur?
SvaraRaderaVilken skörd. Du är nog en lycklig grönsaksodlare :)
SvaraRaderajag hade inga rödbetor i år och jag ångrar mej nu för nu är de inlagda slut..... vet du när man skördar ätpumpor inte de vanliga hallowenpunporna utan de andra lite randiga. Sonen har odlat och han måste ju få skörda tål de frosten?
SvaraRaderaRödbetor ska jag försöka få sått nästa år.... Är ju så supergott med späda nykokta... honung har ju bina gett mig, resten finns i affä´rn.
SvaraRaderaHa´t himla gôrgôtt
Nina
Vilken bjässe till squash, Den är jättegod smörstekta skivor med ansjovisfileer på.
SvaraRaderaMums.
Ha det gott
Gunilla
Låter gott kokade några jättar idag.
SvaraRaderaSoppa på alla små rester.
Ansjovis på squash bra tips måste prova.
Jaga steker den med purjolök och har massor med perisilja och har iställer för potatis till en god köttbit.
Ha det gott
annika
Åhhhhhhhhhh vad roligt med alla kommentarer! Tack för så fina komplimanger! Jag önskar att jag kunde säga hur det gått till ...magiska fingrar etc. Men de har bara fått växa på och blivit enorma. Squashen blev så här stor förra året också...så vackert men lite grov för matlagning. En väninna gjorde dock squash lasagne på en så stor. Pumpor har jag också på gång och jag hoppas verkligen att de tål frost nun är vi har frostnätter... Jag tror det. Vi får se nästa helg när jag är te på landet igen. De jag har ska man tydligne bara kunna mickra så är de färdiga att äta!
SvaraRaderaNjut av skörden och om ni missade rödbetan rekommenderar jag den till nästa år!!! Sååååååååååååå god!
Sofie