Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Kitsch eller catch?

Trädgårdsblogg Thorins Trädgård
Tomten Ture & fulhundarna

Urtypen för trädgårdskitsch - trädgårdstomten, finns i vår trädgård. Nu när han troget har vaktat våra rabatter, dock föga framgångsrikt, i några säsonger är jag ändå lite nöjd med hans närvaro.

I lejonporten står fynden från i somras, de gråblåa kinalejonen som färdas i par. De kallas även för fuhundar (fulhundar??). Hanen står på ett jordklot, symboliserande världens kraft. Honan har sin tass på en lejonunge, som för kraften vidare.

Nu är min fråga till er, kitsch eller catch?

Skicka gärna en länk eller en bild på kitsch eller catch till mig så lägger jag ut det på bloggen, bifoga gärna en kort förklaring.

/Marit, nyfiken

Thorins Trädgård Thorins Trädgård

19 kommentarer:

 1. Nu tillhör jag väl dom som tycker om dom här tingen i trädgården, så länge det är figurer. Inte väderkvarnar och sånt, det ser för pråligt ut.. Dina lejon kunde jag gott tänka mig :) Hos mig är trädgården full av grodor av alla slag...

  SvaraRadera
 2. Hallå Mia, skicka en bild på favoritgrodan så lägger jag upp den under catch :D

  Marit

  SvaraRadera
 3. Oj vilka fina lejon! Jag har inga trädgårdspynt, har liksom inte hunnit så långt då vi bara har hållt på sen i maj månad. Men några tomtar blir det nog aldrig. Men lejonen därimot....helt i min smak.

  SvaraRadera
 4. Lejon helt okej men tomatar ja möjligen i bara betong men för allt i världen inte målade.
  Min balkong (har ju ingen trädgård) men ljuslyktor och grodor.
  Kram Marie:)

  SvaraRadera
 5. Vill heller inte ha tomtar. Möjligtvis en sådan där i klargul plast! Lejonen är fina!
  Karin

  SvaraRadera
 6. åh...måste bara rusa iväg och fota ett ståtliga vita lejon, som inte står i min trädgård! Haha... jag har funderat på att smyga dit en natt och måla lejonet med filmjölk! Opps... hoppas dom inte läser detta :) Annars gillar jag lite oväntade saker i trädgården som man inte upptäcker med en gång! Så dina lejon skulle jag defintivt hitta en liten utpost åt! (Nejdå.. dom ska inte få åka på resa)
  TjinglIng

  SvaraRadera
 7. Där blev vi rentav avundsjuka! Vilken charm! Vilken personlighet! Och vi är inte ens ironiska! Det är uppenbart att de allihopa kommer skänka er en frodig och framför allt personlig trädgård (måste titta på hundarna en gång till nu... ).

  SvaraRadera
 8. Personlighet har de mycket av, fulhundarna från Kina. De färdades i handbagaget genom ett flertal tullar och höll ändå humöret uppe hela tiden. Mycket trevligt.

  Märker att stackars Ture inte har så mycket att komma med. Jag får helt enkelt gömma honom under den galna magnolian som nästan sprack av tillväxten i våras.

  Marit

  SvaraRadera
 9. Lejon absolut, tomtar nja...
  I min trädgård har en liten järnsnigel tagit sig in, dock ingen mördarsnigel då utan en med hus på ryggen:)
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Lugn... det kommer foton :) Nu har jag varit ute och rastat lejonet... jag menar hunden, men lejonet är o-fotat ännu! Jag måste bara hitta ett sätt att komma lite närmare! På tal om resa... var tog den resande tomten vägen?

  SvaraRadera
 11. Vilka fina lejon och tomten är helt i min smak också. jag får nog skaffa en i år men jag hittar ingen som passar hos mig liksom. Fast den du har skulle jag verkligen kunna tänka mig.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 12. Jag tycker om ditt trädgårdspynt. Jag har en vit tomte i hårdplast. Han är jättesöt där han står under en buske i vårt vita trädgårdsrum. Han liknar min man. Därför gillar jag honom.
  Må väl
  Carina

  SvaraRadera
 13. Carina, underbar liknelse!

  Marit

  SvaraRadera
 14. Lejonen är väldigt fina tycker jag...som har varit i Kina för länge sedan och gillar Asien och saker därifrån.
  I min trädgård finns det en Buddha...som väl är lite inne nu...Han har suttit och mediterat under min Rönnsumak i några år nu.

  SvaraRadera
 15. AnnCharlotte: Jag hittade massor av stora grejer som jag ville ta hem till Sverige men det var bara fulhundarna som fick plats i handbagaget. Vi funderade ett tag på att skicka hem något, men gav upp den idén.

  Marit

  SvaraRadera
 16. Lejonen/hundarna är fina men de passar inte hos mig. Tror tomten passar bättre, han ser oansenlig ut, men trädgårdspynt är inte min grej. Kul att du visade!

  SvaraRadera
 17. Hej Marit!
  Mitt bidrag till tomteavdelningen finns här:
  http://ruben.tradgardsblogg.se/17210/Utmaningen.html i min gamla (vilande?) blogg.
  Mycket passande har den hamnat under avdelningen "Trams och teman". För övrigt - älskar man trams är denna avdelning en riktig guldgruva!! /Ruben

  SvaraRadera
 18. Måtte slänga mig på jag också, var så god, en liten smak :)
  http://miashage.blogspot.com/2009/09/kitsch-gaudy-garden-fun.html

  SvaraRadera
 19. Lejonen är helt underbara men skulle tyvärr knappast passa i vår trädgård. Snyft. En liten vit eller grå tomte kunde faktiskt passa under vår stora gran uppe på kullen.

  SvaraRadera

Genvägar