Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Enköpings idéträdgårdar: LinnéEnköping har ett flertal trädgårdsparker, bland annat trädgårdarna vid å-promenaden. Där finns bland annat ett antal idéträdgårdar som görs om varje år.En av trädgårdarna som står kvar och utvecklas är Linnéträdgården som består av ett litet utrymme på cira 10-12 kvadrat.

Rostkanten runt rabatten är likadan som jag ska beställa. Men jag har inte bestämt mig ännu för om jag ska beställa en rostig eller en aluminumfärgad som matchar detaljerna på vårt hus.

Klicka på bilderna för att se detaljerna i de underbara blommorna som jag tyvärr inte vet namnen på. Den sista är en akleja i alla fall. En kanske är någon rölleka...

/Marit, rostälskare


7 kommentarer:

 1. Förstår att du har svårt att välja, rostigt har sin charm och aluminium är mer stilrent. Här matchar den rostiga kantlisten Aklejans mörkröda färg på ett fint sätt.

  SvaraRadera
 2. Hur ser kanten ut under senhöst/vinterhalvåret när det inte finns blommor och annat grönt vid kanten? Matchar aluminiumkanten bättre mot huset då och kanske har större betydelse än under vår/sommar när blommorna tar över i alla fall?

  SvaraRadera
 3. Jag har läst om Enköpings parker, så fantastiskt att bo så nära och ha möjlighet att hämta inspiration där!
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Absolut, och så har vi Tuna Trädgård, en liten, liten handelsträdgård som säljer flera av perennerna som finns i parkerna.

  Jag rekommenderar defintivt ett besök i Enköping under augusti, då tar parkvandringen genom staden en lång tid och minneskorten blir fullproppade!

  Jag ska lägga ut fler bilder från min promenad i måndags, måste bara minska dem lite i storlek.

  /Marit

  SvaraRadera
 5. Hej, låter verkligen lockande med ett besök i era parker, vet inte hur långt det är från Halmstad till Enköping? Tack för din fina kommentar om min rabatt, visst är det otroligt att det kan skilja så mycket på växtligheten i norr och söder! Hoppas bara att inte allt är överblommat till midsommar... Syrenerna har ju blommat en månad tidigare än vanligt så tyvärr lär ju de vara överblommade till skolavslutningen i år, lite synd... Jenny

  SvaraRadera
 6. Tack för komentaren och titten på min blogg! Det lockade mig genast hit... Här blir man sugen på en Enköpings resa vill jag lova! Vilken rolig och underfundig blogg med flera skribenter ;)
  Rost eller aluminium det är frågan? Snyggt på varsit sett kan jag tycka!
  Tingeling Sussi

  SvaraRadera
 7. Kanske du ska välja aluminium som passar till huset?!
  Svårt val för båda är snygga på sitt sätt.
  Kram:)

  SvaraRadera

Genvägar