Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Veckans höjdare: Stenläggning, rensning och dagens höjdare!

Veckans höjdare - rabarberrabatten
Jag gör allt för att slippa köra gräsmattejord! Därför har vi nu ny och ogräsfin jord täckt med täckbark i våra hallon- och rabarberland (inklusive krusbär). Nuförtiden letar jag inte efter liknande stenar när jag gör kanter, stort och olika är målet.


Kontrasten mot gruset blev fin tycker jag. Under helgen har jag gått och kollat hur städat det ser ut med grus och mörk täckbark. Men så dröjer det väl bara någon vecka innan ogräsjakten måste påbörjas på nytt.

Den ljusare delen är där min man har lagt gräsmattejord. Han är fokuserad han...

Dagens miss!


Dagens miss är blev dock dagens höjdare. Min kära familj fick för sig att det var Mors Dag och köpte en bukett pioner åt mig.

/Marit

15 kommentarer:

 1. Rabarber...Mmmmm...jag som tänkt göra rabarberpaj hela helgen men nu är det visst redan söndag kväll och ingen paj blev det:)!
  En bukett pioner var inte illa, vi får väl se om min familj kommer ihåg mig nästa söndag...
  Tack för tipset om tidningen!
  Ha det bra, kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Ja, sådana missar kan mna ju leva med!

  SvaraRadera
 3. Hej,
  härlig sida för oss trädgårdsälskare.
  Kommer gärna in för mer inspiration snart igen.
  Kramis Ulla

  SvaraRadera
 4. Superfint med sten och grus så där! Helt i min smak! I helgen blev det rabarberpremiär hos oss, vilken otroligt tacksam växt rabarbern är som växer som ogräs utan minsta omvårdnad!

  Det var ju inte dumt att få blommor en vecka i förväg =) Det ska bli spännande att se på söndag om min sambo har kopplat att jag faktiskt är mamma nu och har min första morsdag! Mycket kan man beskylla honom för att vara men inte duktig på att komma ihåg bemärkelsedagar...

  SvaraRadera
 5. Vilken miss, Det är bara att tacka och ta emot . Roligt när man blir riktigt överraskad.

  Fint med sten och bark tycker jag ochså, det seer ju verkligen fint ut. Tills ogräset kommer men det blir ju inte så mycket då. Jag kämpar med smörblommor och vitklöver det är ett otyg.
  Roligt att du tittade in hos mig . Visst är blodörten en fantastisk växt, jag skall lägga ut en bild på den dubbla ochså snart.

  Ha en fortsatt fin kväll

  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Hej igen.
  Jag har vanlig trädgårdsjord med uppblandning av trädgårdskompost.
  De är planterade i en uppöjd med morgonsol.
  Jag har gjort kanterna av torvblock och det behåller fukten ganska bra,jag behöver inte vattna.
  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Det fattas en bit av texten.
  De är planterade i en upphöjd bädd med morgonsol.

  SvaraRadera
 8. Gunilla: Jag hade liknande förutsättningar men blodörten måste ha farit illa av aprilvädret.

  Men den måste jag köpa igen, så cool växt som skyddar sin stam. Känns väldigt unik.

  /Marit

  SvaraRadera
 9. Ja, sådana missar är lätta att leva med! :o)
  Så fint det blev med stenkanten.
  Ha en härlig vecka,
  Lydia

  SvaraRadera
 10. Lydia: Jag kan inte surfa in på din sajt, den bara stänger sig. Har du lagt in någon ny gadget nyligen?

  /Marit

  SvaraRadera
 11. Hej Marit! Nämen, haha, ja det var en bra miss av din familj :). Din rabarberrabatt blev ju jättesnygg! Gillade gruset mot de stora oregelbundna stenarna. Här använder vi också mycket sten som kant, mycket eftersom jorden är så stenig och vi ständigt gräver up en massa stenar vid anläggandet av ny rabatt - billigt och bra med andra ord. Men nu blev jag lite sugen på grus!

  Tack för dina ord om mina bilder, jag blir jätteglad! Det där med tre spalter i bloggen har jag fått frågor om förr, och jag minns faktiskt inte... tyvärr... Om jag minns var jag hittade beskrivningen så hör jag av mig.

  Kram M

  SvaraRadera
 12. Ja men en blommig miss kan man ju liksom leva med :D

  SvaraRadera
 13. Vilken trevlig miss. Jag älskar Pioner. Hade de i min bröllopsbukett och har satt Luktpion i vår trädgård. Än så länge har de inte visat sig från sin bästa sida, men nu är de inne på tredje året och jag kan se små knoppar på den ena. Hoppas i år kanske. Ann

  SvaraRadera
 14. Skönt att det inte bara är jag som tar fel dag som Mors dag. Åkte hem till en förvånad mamma i söndags.
  Tack för kommentaren hos mig.
  Birgitta

  SvaraRadera
 15. Ja, det blev inte bara jag som blev förvånad, även min mans mamma fick en vacker bukett. Där stod vi, glada men förvånade, med varsin bukett i handen.

  Men mina pioner håller redan på att tappa alla vackra vinröda blad. Men så är det ju med pioner, deras strålglans är fantastisk, intensiv men kortvarig.

  /Marit

  SvaraRadera

Genvägar