Thorins TrädgårdKlicka här för att komma till startsidan för Thorins Trädgård Om Thorins Trädgårdar Maila mig Dagens bild Kolla på Sara och Theas foton Från ax till limpa Snygga kombinationer Marits favoriter Klicka här för att komma till startsidan

Veckans höjdare: växttips önskas

Veckans höjdare denna gång är det nya stenpartiet.

Ingången har varit ganska tråkig, allra helst på ena sidan. I mars såg det riktigt trist ut med vinterskadad gräsmatta, inga tydliga gränser mellan gång och gräsmatta och gula plaströr som stack upp lite här och där. (Pinsamt att ens lägga ut bild på eländet)

Eftersom det finns ett stenparti på ena sidan blev det naturligt att göra ett på andra sidan, dels för att det inte har varit enkelt att klippa gräsmattan bakom den fläder som växer där, dels för att det kan bli en bra komplement till andra stenpartiet.

Tips önskas
Nu finns det en befintlig fläder och en krypande barrväxt med granliknande barr. Jag har inte hunnit tänka igenom vilka växter som ska vara i stenpartiet och skulle behöva ha lite inspiration och råd.

Om ni har förslag eller bilder på egna stenpartier med barrväxter eller andra växter, skicka en bild eller länk till mig, antingen via e-post eller via bloggen.

Jag ska rama in stenpartiet med en aluminiumplåt för att få en tydlig avgränsning mot gräsmattan. Mellan den och stenarna blir det gruset som syns på bilden./Marit, stenslut

7 kommentarer:

 1. Jag tror att taklök hade varit fint i ditt stenpart! Den finns ju i många varianter och färger (röd kanske?) och kan bre ut sig mellan stenarna, är det en solig plats? Kanske något lågt tuvigt gräs hade passat också. Vi har vintergröna barrväxter och sten på vår entré men det är ju lite större växter. Om du vill kan du se under etiketten "Trädgård".
  Lycka till,det finns mycket att välja mellan! Jenny stenälskaren (och med svärfar som heter Sten...)

  SvaraRadera
 2. hej igen, mejlade dig just en bild...
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det är snyggt att ha sten på många olika ställen. Hoppas att du kan hitta några riktigt fina stenar i din jakt.


  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 4. Hade jag ett stenparti skulle jag sätta den lilla lewisian som är så söt! Sen tycker jag det är snyggt med stenpartier som blommar intensivt med kuddar så här i maj... kan det vara typ mossflox?!

  Hur brett är det?

  Det blir kanon, så snyggt med stenarna so sticker fram.

  SvaraRadera
 5. Hej Linda, hittade den här fina bilden.

  http://www.ubcbotanicalgarden.org/potd/lewisia_rediviva4.jpg

  /Marit

  SvaraRadera
 6. Hallå Jenny, letade efter din mailadress på din sida men hittade den inte, kan du maila mig igen, marit@thorin.cc?

  /Marit

  SvaraRadera
 7. Hej,
  vilket underbart hus ni har, helt i min smak! Jag kan tyvärr inte ge dig några växttips för jag är helt ny på det här med trädgård och sitter själv och planerar ett stenparti! Det var när jag googlade på 'stenparti växttips' som jag hittade hit till din blogg! Jag gillar din trädgårdsstil så jag lägger till dig som favorit så att jag kan kika tillbaka igen för mer inspiration!

  SvaraRadera

Genvägar